Antero

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 2/2020
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

1.6.2020
Antero kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

1.3.2020
Anteron rabiesvasta-aineiden määritys osoitti, että sillä on riittävä rokotussuoja tartuntaa vastaan. 

Antero testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis. 

7.2.2020
Antero on kovin kaunis poika ja nykyään se tulee yhtä reippaasti hakemaan rapsutuksia kuin sisarensakin. Antero pääsi jo toistamiseen harjoittelemaan hihnakävelyä, joka sujui varsin mallikkaasti.

Ihmisrakas Antero toivoo kovasti, että pääsisi vielä lähiaikoina omaan kotiin. Kai nyt joku näin ihanan pojan huomaa?

Viipurin koirat - Antero 31.1.2020

30.12.2019
Antero on iloinen poika, joka on kovin kiinnostunut ihmisistä. Välillä Anteroa hitusen ujostuttaa, mutta pian se taas palaa jalkoihin pyörimään.

Loppuvuodesta Irinan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: Antero, Antti, Aatto, Asmo, Aarne, Aikku, Aila sekä Annikki.

Antero on ihana ilopilleri. Häntä heiluen se pyörii ympärillä ja on selvästi hyvin ilahtunut uusista ihmistuttavuuksista. Syliin nostaminen jännittää sitä vähän, eihän tarhaoloissa pentujen sylissä pitämistä ehditä kovinkaan usein harjoitella. Mutta kiltisti Antero jää siihen silti tapittamaan ja tyynesti katselemaan ympärillä olevien pentujen touhuamista.

Antero asuu nyt isossa pentulaumassa, jossa se on tottunut tulemaan sujuvasti kaikkien kanssa juttuun. Se nauttii toisten pentujen kanssa painimisesta ja pienistä juoksuhepuleista. Silti ihmiset ovat Anteron mielestä ihan ykkösjuttu, vaikka hetkittäin uudet tuttavuudet sitä vähän ujostuttavatkin. Toivottavasti Antero pääsisi pian omaan kotiin, jotta pienetkin ujouden rippeet pääsisivät siitä karisemaan.

Emme tiedä, missä Antero ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen! Reipas koirakaveri kotona odottamassa ja näyttämässä mallia auttaa myös paljon pentujen tottumisessa uusiin asioihin ja tilanteisiin.

Viipurin koirat - Antero 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.