Kerttu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2018

22.12.2018
Kerttu sai kodin Viipurista.

19.12.2018
Voihan Kerttu! Ihmisrakas ja reipas Kerttu on lyhyen elämänsä aikana ehtinyt kokea jo yhtä sun toista. 

Kerttu sisaruksineen päätyi loppuvuodesta Irinan tarhalle. Pentueen reippaimpana Kerttu oli samantien hakemassa huomiota ja rapsutuksia ihmisiltä eikä näin ihanan pennun edessä voinut tietysti muuta kuin haltioituneena jäädä lepertelemään ja paijailemaan sitä. Suloinen Kerttu ei jäänyt huomaamatta myöskään paikallisilta ja Kerttu saikin pian kodin Viipurista. Saimme kuitenkin kuulla tarhanpitäjä Irinalta, että Kerttu on palautettu tarhalle takaisin. Perheen kissa ei kuulemma pidä Kertusta. Niin tai näin, Kerttu on nyt sitä mieltä että seikkailut Venäjällä on seikkailtu ja matka omaan, kunnolliseen ja rakastavaan kotiin Suomeen voisi alkaa.

Kerttu on reipas, ihmisrakas ja sosiaalinen tyttö. Sellainen, joka saattaa myös muutaman kerran tarttua pienillä naskaleilla housunpunttiin. Mutta ihan vain muutaman kerran. Tai kolme. Kerttu viihtyy hyvin sylissä eikä turhaan jännitä. Ihmiset ovat parasta mitä se tietää. Kertun ja sen sisarusten menneisyydestä ei ole tarkkoja tietoja. Tarhanpitäjän mukaan myös emokoiran oli määrä tulla tarhalle kun se saadaan kiinni, mutta ainakaan tähän päivään mennessä niin ei ole käynyt. Kertun tarhalla olevat sisarukset ovat Kuutti, Kuisma ja Kaarna.

Kertun tulevan omistajan on varauduttava luonnollisesti siihen, että monet kotikoiran taidot sisäsiisteydestä yksin olemiseen vaativat harjoitusta. Hihnassakaan Kerttu tuskin kävelee vielä mallikkaasti - jos ollenkaan. Vaikka Kertun suloisesta ulkonäöstä on helppo lumoutua, on muistettava että kasvavat pennut saattavat aina välillä aiheuttaa harmaita hiuksia omistajalleen eikä Kerttu ole mikään poikkeus. Omien lelujen ja herkkujen lisäksi Kertulle voi hyvin maistua myös sohvatyynyt, kengät ja kaukosäätimet. Kerttu haluaa löytää ihmisen, joka jaksaa taivaltaa sen kanssa myös vaikeimpina aikoina ja sitoutuu tyttöön koko sen loppuelämäksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.