Sally

Sally on toipunut ja saanut oman kodin.

----

Sally sai kokoon tarvittavat varat leikkausta varten ja on toipunut hyvin. Kiitos kaikille Sallya auttaneille!

----

Sally-pentu on vasta 5 kuukauden ikäinen, mutta se on kokenut jo melkoisia ylä- ja alamäkiä pienen elämänsä aikana. Sally joutuu jalkaleikkaukseen ja etsii nyt kummeja!

Sally hylättiin siskonsa kanssa alle kahden kuukauden iässä pahvilaatikossa Irinan tarhan eteen. Tarhaelämä on erityisen rankkaa pienille pennuille. Jostain syystä Sallyn silmät alkoivat oireilemaan tarhalla ja ne muuttuivat sameaksi. Onneksi Sallylle järjestyi venäläinen hoitopaikka, jossa Sallyn silmät hoidettiin kuntoon ja muutenkin tyttö sai viettää normaalia pennun arkea, kunnes rokotukset olivat voimassa ja matkalippu Suomeen mahdollinen.

Sallyn tassut ovat hieman erikoiset: siltä puuttuu muutamista anturoista palaset ja varpaat ovat jäykistyneet lievään virheasentoon. Myös kynsiä on etutassuissa normaalia vähemmän. Syytä puuttuviin anturoiden palasiin ei tiedetä varmuudella: syy voi olla synnynnäinen tai Sallylle voinut käynyt jokin ulkopuolinen trauma, joka on nämä aiheuttanut. Eläinlääkärin mukaan puutokset eivät kuitenkaan merkittävästi haittaa tyttöä.

Sally käytettiin heti Suomeen tuonnin jälkeen röntgenkuvissa, joissa tyttö kuvattiin kokonaan. Tällöin ei vielä tullut viitteitä siitä, että jalkojen kehityksestä olisi syytä huolestua, kunhan tasapainoisesta ruokavaliosta pidetään huolta. Kuitenkin noin kuukauden päästä Sally alkoi ontumaan vahvasti ja uusi eläinlääkärireissu oli edessä.

Uusissa tutkimuksissa Sallyltä löytyi molemmista olkapäistä OCD-muutokset (irtopalat), joiden ainoa järkevä hoito on olkapäiden tähystysleikkaus. Olkapäiden paranemisennuste on hyvä ja onkin todennäköistä, että leikkauksen avulla Sally saa viettää oireettoman koiranelämän.

Sallyn hoitojen kokonaiskustannus arvio on noin 1900 e, josta leikkauksen osuus on n. 1600 e. Summa on suuri, mutta hoitoennuste hyvä, joten mielestämme leikkaus on ehdottomasti tämän arvoinen.

Sally etsiikin nyt itselleen kummeja, jotta tyttö pääsisi viettämään aivan tavallista koiranelämään ilman kipuja ja saisi myös mahdollisuuden oman kodin löytymiseen. Sen tämä reipas ja kultainen tyttö on totisesti ansainnut!

Voit tukea Sallyn leikkausta haluamallasi summalla: pienistä summista kertyy iso virta. Kummimaksut osoitetaan tilillemme 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 1553 91). Kirjoita viitenumeroksi 1096, niin lahjoituksesi ohjautuu Sallyn leikkauskuluihin. Lähetä myös omat yhteystietosi osoitteeseen susanna.kankaanpaa[at]viipurinkoirat.fi. Lähetämme sinulle kummikoirasi kuulumisia sähköpostitse.

Lämmin kiitos avusta!

Viipurin Koirat ry:llä on rahankeräyslupa POL-2015-14237, joka on voimassa 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.