Laika

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen-suuri
Syntymäaika: 2009

12.6.2012
Laika sai kodin Venäjältä.

7.5.2012
Tapasimme 5.5.12 Laikan tarhalla. Poika oli siirretty tarhan aitojen ulkopuolelle ja se asustelee nyt valitettavan lyhykäisen ketjun päässä kiinni kopissa. Laika on kiltti ja se rakastaa ihmisiä.

Laikaa lähestyttäessä sen häntä alkaa vispata ja poika selvästi osaa odottaa jo tarhavierailta herkkuja. Laika ei tiedä miten päin olisi, kun kaivan repusta possun korvan, jonka annan pojalle mutusteltavaksi. Sen syötyään Laika ei irroita silmiään minusta hetkeksikään, vaan odottaa, josko repusta löytyisi lisää herkkuja.

Vaikka Laikan perimässä on metsästyskoiraa, se viihtynee hyvin sisätiloissa. Saimme vastikään tietää, että Laika todennäköisimmin on asunut kerrostaloasunnossa yhdessä emäntänsä kanssa. Laika joutui tarhalle emännän sairastuttua vakavasti ja jouduttua sairaalaan. Laika ei palaa enää vanhaa kotiinsa, joten toivomme Laikan löytävän uuden, hyvän ja pysyvän kodin yhdistyksemme kautta

21.1.2012
Eräässä häkissä kopin päällä huomaan uuden tulokkaan: ryhdikkäästi tarhan tapahtumia tarkkailevan, silmiä hivelevän kauniin mustavalkoisen pystykorvan. Nimensä mukaisesti tämä näyttävä uros vaikuttaa mahdollisesti jopa puhdasrotuiselta laikalta ja tuntuu uskomattomalta, ettei kukaan ole Irinan tarhalta tällaisen komistuksen perään kysellyt. Laika suhtautuu avoimesti ihmisiin, ja on pikemminkin pidättyväinen ja rauhallinen kuin säheltävä duracelpupu. Laika vaikuttaa itsenäiseltä ja vahvatahtoiselta mutta tasapainoiselta.

Laikan tulevassa kodissa on hyvä olla selkeät ja johdonmukaiset rajat, eikä sitä luovuteta perheeseen jossa on muita uroksia, nartut sen sijaan ovat tämän nuorukaisen mieleen. Kaikella todennäköisyydellä se viihtyisi myös ainoana koirana.

Laikan arvioidaan syntyneen vuonna 2009 ja sen säkäkorkeus on vajaa 60 cm.

Katso video upeasta Laikasta:

Viipurin koirat - Laika

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.