Svetogorskin koirat

Viipurin Koirien aktiiveja vieraili lokakuun lopulla 2016 Svetogorskissa auttamassa sterilointitempauksen järjestämisessä. Svetogorskin kaupunki kuuluu Viipurin piiriin ja sijaitsee noin 50 kilometriä Viipurista pohjoiseen.

Vapaana kulkevia koiria näkyi täällä Imatran rajakaupungissa enemmän kuin Viipurissa. Löytöeläinten tilanne on paikallisten eläinsuojelijoiden näkökulmasta lohduton. Alue kaipaa kipeästi järjestelmällistä eläinsuojelua ja paikalliset eläinsuojelijat tukea toiminnalleen - välinpitämättömyys kulkukoiria kohtaan on jopa pahempaa kuin Viipurissa.

Yhdistyksemme onkin päättänyt aloittaa yhteistyön svetogorskilaisen Elena Sementsovan kanssa. Elena on vuodesta 2012 alkaen auttanut kadulla eläviä eläimiä. Kaikki lähti liikkeelle pienestä emottomasta kissanpennusta, jonka Elena löysi kadulta.

Kissat olivat helpompia hoitaa Elenan kotona kuin kodittomat koirat. Onneksi ystävä tarjosi Elenalle kesämökkinsä piha-aluetta koirien pitoon ja vaatimattomat kopit nousivat mökin pihapiiriin. Näin Elena pystyy auttamaan myös muutamia koiria kodinetsinnässä. Vuosien varrella Elena on saanut apua muilta eläinten ystäviltä ja koonnut pienen tiimin auttamaan toiminnassaan.

Viipurin Koirien tavoite on auttaa Elenaa ystävineen raskaassa työssä tuulimyllyä vastaan. Aluksi suunnitelmissamme on auttaa rakentamaan koirille paremmat suojat sekä jatkaa alueen kodittomien koirien sterilisointien tukemista. Kun kyseessä on alue, jossa eläinsuojelusta ei voida puhua edes sen verran kuin Viipurissa, on pienikin apu korvaamatonta.