Elmo

11.4.2018
Vanhuskummikoira Elmo sai oman kodin.

24.8.2017
Herrasmiehen ikään ehtinyt Elmo etsii nyt kummeja.

Elmo saapui kesäkuussa Suomeen kotihoitoon. Alkuun Elmo ihmetteli Suomen viileää kesää kummikoira Chercheliltä tyhjäksi jääneessä aitauksessa. Nykyään Elmo viettää normaalia kotikoiran arkea ulkoillen, nauttien pehmeästi pedistä ja hyvästä ruuasta. Elmon visiitin hoitopaikkaan piti olla lyhyt, mutta Elmon terveyteen liittyvistä syistä koti joutui kuitenkin perumaan adoption ja nyt näyttääkin siltä, että hoitopaikasta saattaa jäädä Elmon pysyvä, loppuelämän koti.

Elmo käytettiin muutaman viikon kuluttua Suomeen saapumisestaan eläinlääkärillä. Elmo todettiin muuten suhteeellisen hyvin voivaksi, mutta vielä tällöin Elmo oli lihasköyhä ja huomattavasti alipainoinen. Myös hampaat olisi syytä jossain kohtaa hoidattaa ja poistaa hammaskivet. Silmissä on jonkin verran alkavaa kaihia havaittavissa.

Elmolta löytyi kainalosta patti, jonka ajateltiin ensin olevan rasvapatti. Patin huomattiin nyt muuttaneen muotoaan ja toinenkin patti on ilmestynyt eri kainaloon. Elmo etsiikin nyt kummeja, jotta pattien tilanne saataisiin tarkistettua ja hampaat hoidettua herralta kuntoon.

Elmo on elämäniloinen herrasmies. Askel ei aina ole niin vetreä kuin nuoremmilla, mutta se ei menoa haittaa. Kotoisemmin Elmoa kutsutaankin välillä Hessu Hopoksi, sillä joitain yhtäläisyyksiä tämän sarjakuvahahmon kanssa on havaittavissa.