Kotia etsivät

Tiedot koirista

Pyrimme saamaan tarhalta mahdollisimman paljon tietoa jokaisesta kodittomasta koirasta. Pentujen kohdalla lopullisen koon arviointi on joskus vaikeaa, koska yleensä vanhemmista vain emo on tiedossa – joskus ei sitäkään. Rodut jäävät usein arvailujen varaan; vain sen voimme varmuudella sanoa, että useimmissa omaa kotia etsivissä on monta hienoa rotua! Pennun ollessa kysymyksessä pyrimme laittamaan tiedon sekä emosta että löytöpaikasta.

Välittämämme koirat ovat hyväluonteisia. Mahdollisista jo tiedossa olevista ongelmista on maininta koiran esittelytekstissä, tai mainitsemme siitä koirasta tiedusteltaessa. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että koiran luonne ja olemus voi muuttua kurjista tarhaoloista poispääsyn jälkeen. Jotkut koirista saavat elämänsä ensimmäistä kertaa katon päänsä päälle ja lämpimän nukkumispaikan. Yleensä tämä muutos ilmenee kuitenkin positiivisena ilmiönä, kuten esimerkiksi iloisuuden ja energisyyden lisääntymisenä.

Koska kukaan ei tiedä, minkälaista kohtelua löytökoira on saanut aikaisemmassa elämässään kokea, se voi olla aluksi arka tai arastella uusia asioita ja ihmisiä. Tähän auttaa kuitenkin lähes aina kärsivällinen, lempeä ja rauhallinen kohtelu. Myös asiantuntija-apua on saatavilla.

Emme pysty takaamaan, tuleeko koira toimeen lasten tai muiden eläinten kanssa. Täyttä varmuutta emme pysty antamaan siitä, tuleeko esim. uros toimeen toisten urosten kanssa. Ensimmäisillä viikoilla on hyvä varautua lammikoihin lattialla – tarhakoiriahan ei kukaan säännöllisesti ulkoiluta, joten kestää usein muutaman viikon, kunnes koira ymmärtää tehdä tarpeensa vain ulos.

Lue myös adoptio-ohjeet ja opas uuteen kotiin. Toivomme ensisijaisesti uusia koteja jo Suomessa oleville kotihoidokeillemme. Näiden koirien luonne tunnetaan paremmin ja niitä on mahdollista päästä tapaamaan. Jokainen Suomesta kodin saanut koira vapauttaa hoitopaikan jälleen seuraavalle viipurilaiselle.