Vauhti

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

16.3.2020
Voisiko Vauhti muuttaa vauhdilla jo omaan kotiin? Vauhti on mukava ja ihmisrakas nuori poika, joka sisaruksiensa tavoin toivoo elämältä muutakin kuin muutamaa neliötä koiratarhalta.

Elena kertoo, että Vauhti sisaruksineen syntyi vahinkopentuna kotikoiralle. Emäntä oli jo kiikuttamassa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle, mutta Elena ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Omistajan kanssa sovittiin, että pennut asuvat kotona emonsa kanssa siihen saakka, kunnes ne on rokotettu kahteen kertaan. Ehtona oli myös, että emo sterilisoidaan. Niinpä, kun rokotukset olivat voimassa, pennut muuttivat tarhalle ja emo sterilisoitiin tarhaa avustavan eläinlääkärin toimesta. Vauhdin sisaruksia on Vertti, VäinämöVilna, Vellamo ja Vanilla.

Vauhti vaikuttaa mutkattomalta ja uteliaalta pojalta. Se on yhtä innoissaan ihmisistä kuin sisaruksensakin eikä epäröi tulla luokse rapsutettavaksi. Pikkuruisessa aitauksessa innokkaiden koirien hyppiessä päälle tunnelma käy vähän ahtaaksi, ja Vauhti pääsee kanssamme tarhan ulkopuolelle. Ja Vauhti onkin reippaana poikana sitä mieltä, että jee, tätä lisää! Hajuja, ihmisiä ja kavereita ympärillä, miten tässä pystyy edes keskittymään! Ja onhan siinä vähän vaikeuksia, nimittäin paikoillaan pysymisessä. Vauhti kun haluaisi hirmuisen mielellään pomppia ja leikkiä, kun olisi vihdoin tilaa ja kavereitakin ympärillä. Ja totta kai seurustella, pussailla ja pörheltää niin vimmatusti ihmisten ympärillä. Voi Vauhti, kunpa oma ihminen tulisi pian vastaasi.

Vaikka Vauhti on syntynyt kotikoiralle, on sen asumuksena toiminut ilmeisesti pelkkä piha-aitaus. Oikeaa kotikoiran elämää Vauhti ei liene nähnytkään eikä sellaisesta siksi mitään ymmärräkään. Niinpä Vauhti tarvitseekin ymmärtäväisen omistajan, joka haluaa opastaa poikaa kotikoiran tavoille ja on valmis antamaan kunnolla aikaa sopeutumiseen. Vauhti vaikuttaa sosiaaliselta pojalta, niin ihmisten kuin muiden koirienkin suhteen. 

Vauhdilla on tällä hetkellä korkeutta n. 50 cm ja se taitaa jäädä mukavan keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisen Vauhdin paino lienee lähempänä 25 kuin 30 kiloa.

Viipurin koirat - Vauhti 13.3.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.