Vertti

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

3.3.2020
Komea miehenalku Vertti on ystävällinen ja kiva poika, joka päätyi alkuvuodesta Svetogorskiin Elenan tarhalle. Nyt toiveissa olisi oma kunnollinen koti Suomesta.

Mustia koiria pilvin pimein. Kenet valitsemme? Mahdoton tehtävävä. Aikaa on vähän. Joku musta tällä kertaa, ihan pakko. Joku huomaamaton, joku joka hukkuu muiden sekaan. Joku kultakimpale. 

Vertti. Pojan nimeksi tulee Vertti. Se asuu pienessä ahtaassa aitauksessa viiden nimettömän sisaruksensa kanssa. Aitaus on niin pieni, että tuntuu kuin sen seinät kaatuisivat päälle. Eikä ihme, kun kuusi iloisesti hyrräävää nuorta koiraa juoksentelee pitkin poikin ympärillä. Vertti kurkottelee onnellisena kohti ihmisiä häntä villisti heiluen. "Huomatkaa minut, huomatkaa minut!". Ja kyllä, tällä kertaa Vertti huomataan. 

Elena kertoo, että Vertti sisaruksineen syntyi vahinkopentuna kotikoiralle. Emäntä oli jo kiikuttamassa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle, mutta Elena ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Omistajan kanssa sovittiin, että pennut asuvat kotona emonsa kanssa siihen saakka, kunnes ne on rokotettu kahteen kertaan. Ehtona oli myös, että emo sterilisoidaan. Niinpä, kun rokotukset olivat voimassa, pennut muuttivat tarhalle ja emo sterilisoitiin tarhaa avustavan eläinlääkärin toimesta. Vertin sisaruksia on Vilna, Väinämö, Vauhti, Vellamo ja Vanilla.

Vertti pääsee kanssamme hihnakävelylle. Uskomatonta kyllä, se sujuu hienosti vaikka poika on tuskin koskaan elämässään kävellyt hihnassa. Tarhan ulkopuolella riittää ihmeteltävää, mutta Vertti suoriutuu hienosti. Muutama mukana jolkotteleva aikuinen koira ei Verttiä pelota, päinvastoin. Vertti on innokkaana menossa tekemään tuttavuutta niiden kanssa, kiva vaan kun on kavereita vierellä! Ihmiset ovat Vertistä ihan ylivoimaisesti maailman paras juttu, ja Vertti nautiskelisi rapsutuksista ja huomiosta vaikka koko päivän jos se vain saisi itse päättää.

Vaikka Vertti on syntynyt kotikoiralle, on sen asumuksena toiminut ilmeisesti pelkkä piha-aitaus. Oikeaa kotikoiran elämää Vertti ei liene nähnytkään eikä sellaisesta siksi mitään ymmärräkään. Niinpä Vertti tarvitseekin ymmärtäväisen omistajan, joka haluaa opastaa poikaa kotikoiran tavoille ja on valmis antamaan kunnolla aikaa sopeutumiseen. Vertti vaikuttaa sosiaaliselta pojalta, niin ihmisten kuin muiden koirienkin suhteen.

Viipurin koirat - Vertti 28.2.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.