Timi

Sukupuoli: uros
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 3/2016

25.8.2016
Veikeä Timi on eläväinen ja komea poika! Timi suhtautuu kuitenkin uusiin ihmisiin vähän varauksella. Ohutturkkinen poika toivoisi pääsevänsä ennen kylmää syksyä omaan kotiin.

Timi hylättiin Irinan tarhalle kesällä. Emme tiedä miksi Timi ei enää kelvannut omistajilleen, mutta saattaa olla, että jotain ikävää sen lyhyen elämän aikana on tapahtunut. Välillä Timi suhtautuu ihmisiin avoimemmin, mutta usein myös varsin varauksella. Silloin Timi pakittaa ja haukkuu, eikä halua tulla kosketusetäisyydelle.

Timi asuu samassa aitauksessa ison pentulauman kanssa. Siellä riittää menoa ja meininkiä, kun parikymmentä nuorta koiraa haluaa leikkiä, juosta ja hakea huomiota ohikulkijoilta. Timi näyttää menevän joukossa kuin kala vedessä, joten ainakin vielä Timi vaikuttaa sosiaaliselta pojalta toisten koirien kanssa.

Timi on sirohko poika, joten siitä ei taida kasvaa mahdottoman jykevää tai painavaa aikuisenakaan. Toki Timi on keskikokoinen ja vilkas kaveri, eli se tulee tarvitsemaan aktiviteettia ja arkisten tapojen opettelua, ja varmasti Timi nauttisikin jostain kivasta harrastuksesta omistajansa kanssa.

Emme tiedä Timin menneisyydestä mitään, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että Timillä ei ole kokemusta sen enempää hihnassa kulkemisesta, sisäsiisteydestä kuin yksinjäämisestäkään. Siksi näitä kaikkia tulee varautua harjoittelemaan sinnikkäästi ja pitkäjänteisesti, jos kaikki ei heti alakaan sujua ihan ongelmitta. Uskomme kuitenkin, että Timi oppii uudet tavat näppärästi, kunhan sitä niihin jaksetaan palkitsemalla kouluttaa. Reipas koirakaveri auttaisi varmasti Timiä sopeutumisessa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.