Tommy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2014
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

7.11.2019
Tommy sai sivuilleen uuden videon:

Viipurin koirat - Tommy 3.11.2019

19.10.2019
Komea Tommy ehtinyt asua tarhalla jo pitkään. Tommy on ystävällinen ja ihmisistä kiinnostunut poika, joka etsii kotia rauhalliselta alueelta, omalla pihalla varustettuna.

Jos koira on aikuinen uros, kooltaan isohko ja väriltään musta, voi suoraan sanoa, että kodinetsijöiden markkinoilla se on saanut mahdollisimman huonot kortit. Ja niin on käynyt myös Tommylle. Harva haluaa tarjota aikuiselle urokselle kodin ja vielä kun kokoa on keskimääräistä enemmän, putoaa kotiehdokkaiden määrä hyvin pieneksi. Tommy on kuitenkin ystävällinen poika, jolle toivoisi onnenpotkua ja kutsua omaan kotiin.

Tommy tulee yhä edelleen uteliaanan tutustumaan. Ihan suinpäin se ei jää vieraan ihmisen rapsuteltavaksi, mutta kun sille hetken juttelee, alkavat silityksetkin olla kiva juttu.Tommy etsiikin sellaista kotia, jossa se saa olla oma itsensä: välillä vähän ujo, välillä vähän reippaampi, mutta aina sympaattinen koiraystävä.

30.12.2018
Voi Tommyä. Kukaan ei tunnu sitä huomaavan, ja niin tämä varovainen, mutta kovin kiltti ja komea poika jatkaa eloaan tarhalla.

Tommyn päivät vierivät tuttuun tapaan tarhalla - aamupäivällä tulee ruokaa ja aitaus siivotaan, loppupäivä odotellaan ja ihmetellään. Harvinaisen ihania ovat ne päivät, kun tarhalle tuleekin vapaaehtoisia, joilla on aikaa seurustella koirien kanssa. Silloin Tommyn häntä alkaa vispata ja tassut tepsuttaa maata!

Tommy ilahtuu ihmisistä todella kovasti, vaikkei se silitysetäisyydelle ihan heti uskallakaan. Kun sille hetken juttelee, tulee se lähelle ja tarjoutuu silitettäväksi. Aluksi kosketus saa sen jännittämään, mutta rapsutusten jatkuessa se rentoutuu ja alkaa niistä nauttia.

Koska Tommy on iso ja edelleen varovainen poika, etsii se ymmärtäväistä omistajaa maaseudun rauhasta. Kiva koirakaveri olisi myös hyvä olla uudessa kodissa jo odottamassa. Tommystä tuskin kuoriutuu koskaan kovin rohkeaa koiraa, mutta omalle omistajalleen siitä tulee vielä varmasti maailman kultaisin koirapoika.

Viipurin koirat - Tommy 28.12.2018

8.4.2018 
Komea, pikimusta Tommy on kovin kiltti ja vaatimaton poika. Tommysta saa joku vähän ujoa poikaa ymmärtävä ihminen ihanan ystävän.

Häntä heiluu ja koko koira pomppii pieniä hyppyjä paikoillaan. Kovasti pojan tekisi mieli tulla luokse, ja olisi aivan ihanaa, mikäli saisi silityksiä. Tommyn pitää hetken verran kerätä rohkeuttaan ja varmistua, ettei vain tulisi torjutuksi. Kun asettuu rauhallisesti paikoilleen odottelemaan ja ojentaa kättään kutsuvasti, poika tulee luokse nöyrän oloisena hakemaan kovasti kaipaamiaan rapsutteluja.

Tommysta on helppo kuvitella, kuinka paljon se rohkaistuisi, mikäli ihmisten seuraa olisi tarjolla säännöllisesti. Nyt poika näkee vain silloin tällöin satunnaisesti ihmisiä, jotka ehtivät seurustella vähän aikaa. Tommy on hyvin rauhallisen oloinen koira, joka tulee mainiosti toimeen muitten aitauksessa asuvien urosten ja narttujen kanssa.

3.11.2017
Kiltti ja sympaattinen Tommy tutustuu kovin mielellään ihmisiin rauhalliseen tahtiin. Tommy haluaa löytää ikioman ihmisen, johon voi luottaa koko loppuelämänsä ajan.

Rauhallinen Tommy katselee kauniilla ruskeilla silmillään vierailijoita uteliaana. ”Ketäs ne nämä herkkupussien rapistelijat ovat” näyttää Tommy tuumailevan. Hetkisen aikaa tarkkailtuaan tilannetta Tommy tulee namin noutoon. Siis turhan hätäinen kaveri ei näytä Tommy olevan, enemmänkin sellaista vakaata ja juurevaa tyyppiä. Hiukkasen ujokin taitaa olla, kun huomiota alkaa tulla Tommyn mielestä ylenpalttisesti, poika vetäytyy areenalta käväisten takatilassa hengähtämässä. Kauan aikaa ei kuitenkaan malteta piilossa pysyä, kun mieli tekee taas tuttavuutta tekemään. Eipä muuta kuin herkun hakuun uudestaan. Kun silittely jatkuu hieman hillitymmällä tavalla, viihtyy Tommykin paikallaan. Pojalla on karva huovuttunut ja mennyt ihan takkuun selän päältä. Kaivelen harjaa esille Tommyn seuratessa kiinnostuneena ja aloittelen rapsuttelun. Tommy tönöttää paikoillaan, tämähän taitaa ollakkin ihan mukavaa!

Tommyn ulkomuoto muistuttaa jonkin verran mustaa labradorinnoutajaa. Musta turkki, luppakorvat ja vartalo on samaa mallia. Jossakin elämänvaiheessa toiseen korvalehteen näyttää käyneen jokin kipeää. Korvalehti on hieman repaleinen, mutta vamma on vanha eikä enää vaivaa. Tommy tarvitsee oman kodin, jotta hieman ujoilevasta pojasta pääsee kuoriutumaan jokun oma sydänkäpynen. Tommy on varsin mukava ja sympaattinen koira, jonka betonilattialla nukuttujen öiden soisi muuttuvan rakastavan kodin lämpöön.

Viipurin koirat - Tommy 10.9.2017

27.2.2017
Musta Tommy on komea poika. Pienestä varovaisuudesta huolimatta Tommy tulee uteliaana nuuhkimaan ja tutustumaan, jos aikaa sen kanssa seurusteluun on hetki.

Tommy on ollut jo tovin Irinan tarhalla. Poika elää pienessä sisähäkissä ja kavereina sillä on ollut sekalainen joukko aikuisia koiria. Talvella Tommy ei ole joutunut palelemaan, mutta ei elämä silti kovalla ja kylmällä betonilattialla mitään juhlaa ole. Muutama peti löytyy, mutta niistäkin joutuu aina kilpailemaan. Pimeästä sisähäkistä ei näe ulos ja koirien haukunta kaikuu voimakkaasti ympärillä. Voi Tommya.

Kun ihmiset saapuvat Tommyn häkin kohdalle, saattaa poika haukahtaa muiden mukana muutaman kerran. Mikään räksyttäjä Tommy ei kuitenkaan missään nimessä ole, muutama haukku ja se on siinä. Kun häkissä istuskelee rauhallisesti, tulee Tommy nuuhkimaan ja tutkimaan vieraita tarkemmin. Pienestä jännityksestä huolimatta sen lempeistä silmistä paistaa hetki hetkeltä kasvava uteliaisuus. Ja ystävällisyys. Kun poikaa on muutaman kerran rapsutellut ja jutellut sille hetken aikaa mukavia, heilahtaa häntäkin iloisesti silloin tällöin.

Tommyn menneisyydestä ei ole tietoa. Vaikka Tommy on varovainen poika, ei se ole mikään villikoira ja sillä on varmasti ollut elämässään jonkinlaisia ihmiskontakteja. Tommyn hampaat, jotka se antoi nätisti katsoa, ovat valkoiset ja hohtavat, joten mikään vanhus Tommy ei ole. Se on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, mutta koska todellista ikää on mahdoton tietää, voi vuosia olla enemmän tai vähemmän. Tommy on aika jyhkeä koira ja painoa pojalla lienee yli 30 kiloa.

Koska emme tiedä onko Tommy milloinkaan asunut sisätiloissa, täytyy sen sopeuttamiseen olla valmis satsaamaan ja varaamaan aikaa. Tommy vaikuttaa hyvin rauhalliselta koiralta, vaikka tietysti osa sen rauhallisesta olemuksesta meneekin jännityksen piikkiin ja kotiutuessaan poika löytää varmasti lisää iloa ja energiaa. Koirakaveri uudessa kodissa voisi olla kiva juttu, ja erityisesti Tommy voisi ilahtua tyttökaverista. Ihan pahimpaan kaupungin vilinään Tommy ei ole valmis muuttamaan, vaan rauhallisempi seutu olisi enemmän sen mieleen. Kunhan aikaa ja kärsivällisyyttä löytyy, on Tommynkin luottamus vielä voitettavissa ja siitä saa varmasti hyvän ystävän loppuelämäksi.

Viipurin koirat - Tommy 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.