Mikko

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2008

7.4.2020
Mikon kuulumisia kotihoitopaikasta:

Keväästä nauttien kuluu Mikon päivät. Aurinkoiset päivät Mikko makoilee patjallaan rinteessä, kylmemmällä ilmalla avonaisen auton takaboksissa
Mikko on vastikää saanut Cartrophen pistossarjan, joka kustannettiin vanhuskummikoirarahastosta. Kiitos lahjoittajille, nyt on Mikolla nivelet joustavammassa kunnossa ja vähemmän kivuliaat.

Mikko osallistui viipurilaisten koirapuistoiluun ystävien kesken (muutama viikko sitten, ennen koronarajotteita)
Mikko nauttii koirakavereista ja sosiaalisuudesta jonkin aikaa, mutta menee sitten lepäämään.

Mikon elämää voi seurata facebookissa täällä.

1.8.2019
Mikon kuulumisia kotihoitopaikasta:

"Mikolle kuuluu oikein hyvää. Mikolla on oma lauma, jossa Mikko viihtyy ja saa olla kunnioitettu herra vanhus.
Mikko rakastaa autoilua, ja ylipäätään autossa oleilua. Meillä on aina pihassa takaboksi auki ja yleensä siellä joku makoileekin... Mikko tai lauman narttukoira tai molemmat yhdessä.

Mikko on "hurja" lenkkeilijä, vauhtia ja intoa riittää pienelle kylälle. Vyötäröhihna taluttajalla välttämättömyys.

Mikko on ollut hyvässä kunnossa ja terveenä, tosin Mikon toinen silmä puhkesi metsässä juostessa talvella. Silmä poistettiin ja se on parantunut hyvin, eikä näyttäisi haittaavan Mikon elämää millään lailla.
Samassa yhteydessä huomattiin, että Mikolla on lievä sydänvika. Ei kuitenkaan vaadi vielä toimenpiteitä, mutta seurataan.

Mikko on jo vanha herra ja sen mukaisesti tykkää pääasiassa levätä ja loikoilla. Mikon löytääkin yleensä jostain varjoisasta puskasta pihalta. Sohva on myös Mikolle mieluinen ja hyppää Mikko joskus sänkyynkin viereen nukkumaan..

Mikko on käynyt muutamalla kesäretkellä ja yökylässä koko lauman kanssa, mm. Helsingissä ja siellä nauttinut koiraseurasta Rajasaaressa.

Uskoisin, että Mikolla on hyvä olla ja, että Mikko tuntee olevansa onnellinen koira"

12.2.2018
Tipan silmäkulmiin saavia koiratarinoita riittäisi kerrottavaksi. Nyt onneksi voimme tirauttaa muutaman kyyneleen ilosta, sillä lähes koko elämänsä tarhalla asunut Mikko pääsee vihdoin muuttamaan Suomeen! 

Komea Mikko on ehtinyt jo aikamiehen ikään - herran ikäarvio on nyt noin 10 vuotta. Mikko on asunut Irinan tarhalla niin kauan, että muistikuvat siitä, onko Mikko jo aivan pennusta asti siellä kasvanut, ovat hatarat. Ainakin vuodesta 2010 lähtien Mikko on viettänyt elämänsä tarhalla.

Vuosien varrella hyvin ujosta pojasta on kuoriutunut sen verran reipas herra, että rapsutukset ja kädestä tarjotut herkut ovat jo kelvanneet herralle mainiosti. Ja tovi sitten kävi niin onnekkaasti, että yksi kotihoitajistamme tarjoutui ottamaan Mikon luokseen Suomeen!

Koska Mikolla ei ole ollut minkäänlaista kosketusta kotikoiran elämään, järjesti Irina Venäjältä sille vapaaehtoisen koirankouluttajan luota paikan, jossa Mikon kanssa on harjoiteltu mm. hihnassa kävelyä. Nyt Mikko on sekä kouluttajan että Irinan mielestä valmis uuteen elämään Suomessa.

Koska Mikolla on ainakin kahdeksan vuotta tarhaelämää takana, on todennäköistä, että jonkinlaisia terveyteen liittyviä tutkimuksia Mikolla on edessä. Mikko hakeekin nyt kummeja, jotta sille voidaan taata Suomessa eläinlääkärinhoito, kuten mahdollisesti hammashuolto ja vanhuskoiran muu terveystarkastus. Mikkoa odottaa täällä varmasti onnellinen kotikoiran elämä - olethan mukana auttamassa Mikkoa!

Mikon kummiksi pääset maksamalla  omavalintaisen kummimaksun Viipurin Koirat ry:n keräystilille FI74 1394 3500 1553 91. Kirjoita viestikohtaan Mikko.
Jos haluat saada Mikon kuulumisia sähköpostiisi, laitathan viestin kummikoiravastaava Susannalle: susanna.kankaanpaa@viipurinkoirat.fi

 

Viipurin Koirat ry:llä on rahankeräyslupa RA/2018/646, joka on voimassa 05.07.2018-31.07.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 5.7.2018.