Elia

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2019
Tautitestattu: 12/2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

27.2.2020
Elia pääsi tarhavieraiden kanssa aitauksen ulkopuolelle hihnassa. Kaikki tuoksut kiinnostivat poikaa kovasti.

Elia tutkaili ympäristöä kiinnostuneena, vaikka tilanne olikin jännittävä ja hihna oli kaulassa ensimmäistä kertaa. 

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Elian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Elia testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Elia kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

17.12.2019
Elia on iloinen ja reipas pieni poika, joka päätyi Elenan tarhalle Svetogorskiin emonsa kanssa. Kaksikko löydettiin ulkoa.

Aitaus on niin pieni, että sitä voisi melkein kutsua häkiksi. Siellä asuu pieni Elia-pentu kohtalotovereidensa kanssa. Elia on niin innoissaan vieraista että ihan tärisee. Pieni siimahäntä vipattaa joka suuntaan ja poika rynnistää suoraan vieraiden syliin. Kostea kuono nuuhkii kasvoja ja säihkyvät silmät loistavat onnesta. Elia on niin mahdottoman onnellinen saadessaan ihmisiä luokseen, ettei tiedä miten päin olisi. Pienen pennun paikka olisi jossain ihan muualla kuin koiratarhalla, ja jos Elia saisi itse valita, lähtisi se samantien ihmisten matkaan.

Elian menneisyydestä ei tiedetä paljonkaan. Se on löytynyt ulkoa emonsa kanssa, joka on luonteeltaan varovainen ihmisiä kohtaan. Elia puolestaan on saanut viettää tarhanpitäjä Elenan mukaan paljon aikaa ihmisten kanssa löytymisensä jälkeen, mikä on ollut suuri onni. Tarhalla Elia on hyvin reipas ja luottavainen vieraitakin ihmisiä kohtaan, joten uskomme että sillä on vielä hyvät mahdollisuudet onnelliseen elämään Suomessa. Elia on kuitenkin varttunut tarhalla ankeassa ja suppeassa ympäristössä, joka ei paljon kokemuksia ja nähtävää tarjoa. Elian toiveissa olisi ihminen, joka ymmärtää että Elia tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällistä opastusta uuden elämän alkutaipaleella. Kotikoirantaidot ovat sille uusia ja ihmeellisiä ja niissä Elia kaipaa myös rauhallista ohjausta askel kerrallaan oikeaan suuntaan. 

Svetogorskin tarhalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa. Elena pyörittää tarhaa yksinään apunaan muutama työntekijä, jotka hoitavat aitausten siivoamisen sekä koirien ruokkimisen ja juottamisen. Olot ovat todella ankeat ja koirat viettävät päivänsä pienen pienissä aitauksissa vailla liikuntaa ja ihmisten kanssa seurustelua. Reippaalla Elialla on vielä kaikki mahdollisuudet hyvään elämään, mutta sen ainoa toivo on löytää koti Suomesta.

Viipurin koirat - Elia 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.