Iris

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko (60+ cm)
Syntymäaika: 10/2015

31.10.2018
Iris-rukka on täyttänyt juuri kolme vuotta. Sen elekieli on edelleen mukavaa katsottavaa.

Kun Iris näkee ihmisen, se tanssahtelee ja heiluttaa häntää niin, että koko koira keikkuu. Verkkoaidan suojissa se tulee mielellään hakemaan nameja ja haistelemaan tulijaa lähietäisyydeltä, mutta aitaukseen astuva vieras jännittää melkoisesti. Iriksellä on kavereinaan hyvin arka narttukoira ja ihmisiin arvaamattomasti suhtautuva uroskoira, ja aitauksessa tulee siksi käytyä harvoin.

Iris on pitkäsäärinen ja korkea mutta kuitenkin rakenteeltaan sen verran siro, ettei siitä tule kovin suurta vaikutelmaa. 

Viipurin koirat - Iris 25.10.2018

9.9.2017
Iris-rukka, joka kuukaudesta toiseen joutuu odottamaan tarhalla. Silti se jaksaa ilahtuneena heiluttaa häntää aitauksessaan, kun joku sitä lempeästi vilkaisee. 

Missä on se ihminen, joka huomasi kauniin Iriksen ja olisi valmis opastamaan sitä kotikoiran taitojen opettelussa?

Tarhalla kasvaminen on jättänyt jälkensä eikä Iris oikein uskalla jäädä sille vieraan ihmisen silitettäväksi. Nameista se kuitenkin innostuu ja palaa aina uudestaan ottamaan herkut kädestä, vaikka joskus pitää käydä kauempana keräämässä rohkeutta. Silti Iriksen pitkä häntä heiluu koko ajan villisti puolelta toiselle, eli ihmiset taitavat kuitenkin olla sen mielestä kiva juttu, vaikka vähän jännittääkin.

Iriksestä tuskin tulee kaikkien syliin innolla juoksevaa koiraa, jota voi silittää kuinka ronskisti tahansa, mutta niille, jotka antavat sille tilaa ja aikaa oppia luottamaan, siitä tulee taatusti uskollinen ja lempeä ystävä. Kunhan vaan joku antaisi sille mahdollisuuden. Tarhalla Iris selvästi katsoo mallia reippaammasta aitauskaverista, joten koirakaverista uudessa kodissa olisi varmasti iso apu uudenlaiseen elämään opettelussa. Voisitko sinä olla Iriksen oma ihminen?

20.11.2016
Kuukaudet kuluivat eikä kukaan huomannut suloista Iris-pentua. Vuoden ikäinen Iris toivoo nyt, että onni kääntyisi ja kiltille tytölle löytyisi jostain ikioma koti.

Voi Iristä. Ihanan pennun olisi luullut löytävän nopeasti omaan kotiin, mutta toisin kävi. Toinen talvi tarhalla on alkamassa. Iriksestä on kasvanut kaunis tyttö, mutta se on jäänyt vähän ujoksi. Iris ilostuu kyllä kovasti ihmisistä ja malttamattomana odottaa portin takana ihmisten saapumista. Häntä heiluen tyttö porhaltaa onnessaan tervehtimään tulijoita. Kovin pitkäksi aikaa Iris ei rohkene jäämään rapsuteltavaksi ja silitykset ovatkin ennemmin nopeita sipaisuja.

Iris on hyvin ystävällinen, mutta vähän ujo tyttö. Tarhalla se on sopuisa koira ja tulee hyvin aitaustovereiden kanssa toimeen. Sopiva koti Irikselle olisi sellainen, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta. Koirakaveri olisi myös Iriksen mieleen ja auttaisi sitä varmasti sopeutumisessa. Ennen kaikkea Iris haluaisi löytää sitoutuneen ja kärsivällisen ihmisen, joka on valmis antamaan aikaa tytölle. Tarhaelämää on takana jo monta kuukautta eikä kotikoiran elämästä ole minkäänlaista käsitystä. Suloisin pentuvaihe on jo takana, mutta kunpa kiltti Iris tulisi huomatuksi ja löytäisi itsensä vielä jonain päivänä oman ihmisen kainalosta.

Viipurin koirat - Iris 16.11.2016

7.2.2016
Ruokakupissa nappuloiden keskellä makeasti haukoitteleva ja tassujaan venyttelevä Iris on mahdottoman suloinen näky. Mistä kaunokainen löytäisi oman ihmisen?

Muiden pentujen painiessa ja touhutessa yksi pentu nautiskelee päiväunista keskellä ruokakippoa nappulat makuualustanaan. Kun pentua lähestyy, alkaa pieni hännänpää vipattamaan ja ystävällinen silmäpari katselee autuaan onnellisena tästä maailman parhaasta herätyksestä. Iris nousee kevyesti syliin ja neitoselle kelpaavat niin rapsutukset kuin namitkin. Iris vaikuttaa toistaiseksi myös kohtuu rauhalliselta pennulta, mutta eiköhän iloista pentuenergiaakin ole ilmassa viimeistään silloin, kun tyttö on saanut ladata akkuja pari päivää uudessa kodissaan. Ensin täytyisi vain onnistua löytämään se koti.

Iriksen menneisyydestä meillä ei ole tietoa. Uudessa asuinympäristössä riittääkin varmasti paljon ihmeteltävää ja opeteltavaa. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen ovat asioita, joista Iriksellä tuskin on käsitystä. Sympaattinen Iris etsii vain sellaista ihmistä, joka on valmis sitoutumaan tyttöön koko sen loppuelämäksi. Iris ei halua enää milloinkaan joutua hylätyksi vaan elää onnellisen, koiramaisen elämän rakastamansa perheen kanssa.

Viipurin koirat - Iris 21.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.