Anouska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2014

29.11.2018
Anouska muutti neljän vuoden odotuksen jälkeen omaan kotiin.

26.10.2018
Anouska osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

Viipurin koirat - Anouska 29.9.2018

18.10.2018
Anouskalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

3.10.2017
Ihana Anouska odottaa yhä sitä oikeaa ihmistä, joka huomaisi tämän kiltin ja rauhallisen tytön ja ryhtyisi jakamaan arkensa sen kanssa.

Anouska tulee ilahtuneena heiluttamaan häntään aidalle, kun se huomaa tarhavieraat. Tulkaa tänne, se tuntuu sanovan. Anouska on monella tavalla aivan täydellinen tyttö. Se on kiltti niin ihmisille kuin toisille koirille, eikä lähde aitauskavereiden rähinöihin mukaan. Se ei myöskään vaikuta turhan vilkkaalta vaan enemmän sellaiselta tasaisen rauhalliselta tyypiltä, jonka kanssa pitkät metsäretket olisivat varmasti nautinto molemmille osapuolille – kunhan Anouska ensin pääsee vähän opettelemaan miten tarhan ulkopuolisessa maailmassa eletään.

Anouska on sellainen tavallisen täydellinen koira, jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän, vaan juuri sopivasti. Sellainen, joka vaan odottaa löytävänsä oman ihmisen, joka jaksaa rauhallisesti kertoa tarhalla kasvaneelle koiralle miten ihmeessä ihmisten keskellä oikein pitäisi olla ja käyttäytyä. Onneksi vanhemmatkin koirat oppivat uusia temppuja, ja Anouska on kuitenkin vielä varsin nuori, vaikkei mikään pentu enää olekaan. Sillä on toivottavasti vielä paljon elinvuosia jäljellä – omassa kodissa ja oman ihmisen kanssa, olisi Anouskan toive. Tämän koiran kohdalla tulee joka kerta surulliseksi, kun sen näkee tarhalla. Miten voi olla, ettei kukaan ole vielä keksinyt Anouskan ihanuutta? Eihän sen kohtalona ole unohtua tarhalle? Eihän?

3.10.2016
Sympaattinen Anouska odottaa ja odottaa - kai tätäkin kilttiä ja kaunista tyttöä varten on oma perhe ja koti jossakin?

Anouska täytti juuri kaksi vuotta, ja pian tulee kuluneeksi kaksi vuotta myös siitä, kun Anouska hylättiin ja se joutui tarhalle. Kuluneet vuodet ovat tehneet Anouskasta hyvin kiltin ja rauhallisen oloisen tytön, joka ei pahemmin tee itsestään numeroa, mutta joka kuitenkin nauttii kovasti ihmisten seurasta silloin kun sitä onnistuu saamaan. Anouska kun jää helposti syrjään silloin, kun riehakkaammat koirat hakevat huomiota.

Anouska on päässyt myös vähän harjoittelemaan hihnassa kävelemistä. Aluksi se oli Anouskasta melkoisen jännittävää, mutta kun tyttö pääsi haistelemaan ja maistelemaan ruohoa, alkoi elämäkin hymyillä ihan uudella tavalla. Hihnassa kulkeminen oli melkoista poukkoilua, mutta sellaistahan se on, jos hihna ja panta ovat ihan uusia juttuja!

Olemme varmoja, että Anouskasta tulisi hieno koiraystävä jollekin onnekkaalle. Monen silmissä Anouska taitaa olla kovin tavallisen näköinen koira, mutta jossain on pakko olla sen ihmisen, joka Anouskaa katsoessaan näkee siinä maailman kauneimman koiran. Sellaisen koiran, jonka kanssa haluaa kulkea rinnakkain metsäteillä ja kaupunkien kaduilla, ja joka jaksaa kuunnella kaikki maailman murheet ja jakaa myös paljon onnellisia ja hyviä hetkiä.

Viipurin koirat - Anouska 17.11.2016

28.8.2015
Anouska tuntuu jääneen monen muun koiran varjoon, sillä kukaan ei ole ollut tästä kauniista ja ystävällisestä tytöstä kiinnostunut. Löytäisitkö sinä kenties ystävän Anouskasta?

Anouska odottaa iloisena häntäänsä heiluttaen portin toisella puolella ihmisten saapumista aitaukseen. Tytön suurin ujous on karissut tipotiehensä jo aikapäiviä sitten, mutta Anouska tuntuu välillä silti hiukan tuumivan, kuinka antaumuksella on turvallista tulla rapsuteltavaksi. Se kyllä tulee luokse iloisena ja sitä saa silitellä, mutta välillä se ottaa muutaman askeleen taaksepäin. Muutaman kerran tyttö intoutui leikkiinkin ja otti villejä loikkia ympärillä samalla, kun sitä rapsutteli.

Mistähän löytyisi Anouskalle ihminen, joka haluaisi täyttää tytön elämän ilolla, riemulla ja rakkaudella?

31.1.2015
Anouska on tätä nykyä pirteä ja puuhakas pentu, joka ei turhia ujostele. Anouskan sisarukset Annabel ja Emir ovat jo Suomessa - milloin mahtaa olla Anouskan vuoro?

Viipurin koirat - Anouska 21.3.2015

3.12.2014
Iso maailma on Anouskan mielestä vielä kovin jännittävä paikka. Anouska hylättiin loppuvuodesta Irinan tarhalle, ja tyttö toivoisi pian pääsevänsä lämpimään, omaan kotiin!

Anouska ei ymmärrä lainkaan, miksi joku halusi siitä eroon. Eihän näin suloisessa ja kauniissa pennussa voi olla mitään vikaa! Tyttö pitääkin nyt pienet tassunsa tiukasti ristissä, että joku huomaisi sen, ja tarjoaisi sille kunnollisen ja rakastavan kodin ennen kuin kovat pakkaset saapuvat Viipuriin!

Anouska on vielä häkellyksissä tarhalle joutumisesta. Iso koiratarha ja kova meteli aiheuttavat tytölle huolestuneen katseen, joita kehystävät pienet otsarypyt. Anouskan saa nostettua syliin rapsuteltavaksi, mutta kuvaustilanne ja iso kamera taitavat olla vielä liikaa sille, ja tyttönen vilistääkin muutaman kuvan jälkeen kiireesti pentukopin turvalliselle perälle kyhjöttämään. Ujolle Anouskalle toivoisikin oman kodin pian löytyvän, jotta se pääsisi turvallisen ja rakastavan ympäristön myötä reipastumaan vielä pentuna.

Anouska muuttaisi mieluusti sellaisen ihmisen luokse, joka on valmis kärsivällisesti totuttamaan ujoa pentua maailman ihmeellisyyksiin ja rohkaisemaan sitä uusien asioiden äärellä. Anouska ei myöskään halua joutua enää koskaan hylätyksi, joten mietithän vielä tarkkaan tulevia vuosiasi ennen kuin päädyt tarjoamaan tytölle kotia.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.