Otava

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45-50 cm)
Syntymäaika: 2015

5.11.2017
Otava on iloinen poika, eikä menoa haittaa vasta huomattu kuurouskaan.

Otava on leikkisä ja pitkiä kävelylenkkejä rakastava kaveri, joka illalla uinahtaa syliin nukkumaan.

Koiratarhalla on hyvin vaikea huomata, mikäli jollakin koirista kuulo ei toimi. Koiria on paljon ja ne reagoivat toisten koirien ele- ja liikekieleen. Niinpä Otavalla huomattiin kotihoidossa, että kaveriltahan puuttuu kuulo kokonaan. Se ei kuitenkaan ole Otavalle laisinkaan ongelmallista. Otava on tottunut tulemaan asian kanssa hyvin toimeen ja osaa muilla aisteilla tarvittaessa korjata puuttuvan kuulon aukkopaikkoja. Ihan aina se kuitenkaan onnistu ja silloin tarvitaan hieman apua ihmiseltäkin. Otava onkin aloittanut koirien viittomakielenkurssin. Jo heti enimmäinen viittoma HYVÄ (peukalo pystyssä) miellytti suuresti Otavaa opiskella, tonnikalaherkun auttamana. Poika oivalsikin käsimerkin varsin nopeasti! Tästä sitten jatketaan käsimerkkien opettelua eteenpäin.

Kuulevalle koirallekin on enemmän painoarvoa käsimerkeillä kuin sanoilla, joten mistään ihmeellisestä asiasta ei Otavan kohdalla ole kyse. Tiettyjä kehoituksia tarkoittavat merkit opetellaan ja niillä tulee hyvin toimeen kommunikoinnissa ihmisen ja koiran välillä. Nämä käsimerkit tietenkin opastetaan tulevalle kodille ja muutenkin autetaan hyvään alkuun Otavan kanssa juttelussa. Tässäpä onkin kaveri, joka takuuvarmasti jaksaa kuunnella ihmisten murheellisemmatkin jutut ahdistumatta. Otava on tottunut lenkkeilijä sekä metsässä että vilkkaammillakin katuosuuksilla. Otava on hyvin sosiaalinen poika, joka tervehtii kadulla nätisti muita koiria ja samalla moikkaa niiden omistajatkin. Mikäli et säikähtänyt kuulon puuttumista ja olet halukas opettelemaan muutaman käsimerkin, tulet varmasti mukavan Otavan kanssa hyvin juttuun!

3.11.2017
Tarhalla kovasti ihmiseuraa kaivannut reipas Otava on onnesta täpinöissään.

Mikäli etsit itsellesi mukavaa lenkkiseuraa, tutustu aina-heti-valmiina-ulos-Otavaan!

Entinen kotikoira kaipasi kovasti pois tarhalta. Otava rukka piipitti sukeasti rintaa vasten ja pyysi viemään mukanaan. Aitauksessa olemista ei helpottanut yhtään turhankin dominoivasti käyttäytynyt uroskoira, joka piti yllä kovaa kuria. Suomeen tultua Otava kävi hieman kierroksilla kaikesta kerääntyneestä stressistä ja yhtäkkiä ilmaantuneista uusista asioista. Parisen päivää kului hieman säpistellessä ja jonkin verran oli malttamattomuutta asettua paikoilleen olemaan. Mutta muutamien päivien kuluttua, kun on jo hieman nukuttu ja ulkoiltu, enimmät kierrokset ovat alkaneet mukavasti laskemaan.

Leikkisä ja innokas koirapoika on alkanut ilmaantumaan näkyviin, joka ihmettelee lelukorin sisältöä ja on utelias tutustumaan ihan kaikkeen. Puruluut ovat suurta herkkua, sekä syötynä että piiloon haudattuna. Tarha-ajan jälkeen säännöllinen lenkkeily on kova juttu. Eteiseen vilahdetaan kiireen vilkkaa laitattamaan kaulapantaa paikoilleen. Valjaatkin sujahtavat päälle hyvin, vaikka eivät taida ihan niin tutut ollakkaan. Otava on varsin reipas poika kävelemään ja tienvarret vaikuttavat olevan varsinaisia aarreaittoja tuoksuineen. Koipea nostellaan tiheään tahtiin, sillä onhan viestejä kirjoiteltavana iso määrä. Hihnassa on kävelty selvästi ennenkin, niin hyvin se näyttää sujuvan.

Hoitotoimenpiteisiin Otava suhtautuu maltilla, vaikkei välttämättä niistä niin välittäisi. Muutamaa jo hyvin parantumassa olevaa haavaa hoidetaan ja kynsien leikkaaminen näyttää olevan ennestään tuttua puuhaa. Pesullakin on tullut käytyä, puhdistuksen jälkeen Otavan valkoinen pehmeä karva pääsi oikeuksiinsa. Ihmisrakas poika tykää olla rapsuteltavana ja yöt nukkua pötkötellään mukavasti kylki kyljessä.

Otavassa on jonkin verran nähtävissä ihmisen perään ikävöimistä, joka ilmenee vinkumisena ja haukahteluna. Asiaa on alettu työstämään hoitokodissa ja tuore hoitolainen vaikuttaa lupaavalta kaverilta oppien vastaanottamiseen. Uuden kodin tulee kuitenkin huomioida mahdollinen eroahdistus ja olla valmis Otavaa kouluttaamaan lisää. Reipas Otava soveltunee ainoaksikin koiraksi. Tällä hetkellä kaverina on uroskoira, jonka kanssa tullaan toimeen. Otava sopinee parhaiten rivi-ja omakotitaloon. Otavan toive toteutui vasta osittain, sen päästessä kotihoitoon. Vielä on se ihan ikioma koti löytymättä. Mikäli Otava vaikuttaa juuri sinulle sopivalta koiralta, poika odottaa häntä heiluen hakemustasi pääkaupunkiseudulla.

Otavan yhteyshenkilönä toimii Ira.

25.10.2017
Reipas Otava pääsi kotihoitoon Suomeen ja odottaa hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

6.10.2017
Hurmaava Otava ilahtuu vieraista joka kerta. Kotitaustainen Otava haluaa jo tarhalta kotiin, se tulee täysin selväksi pojan vikistessä rintaani vasten.

Otava on niin ilahtunut, kun näkee vierailijoita. Poika seurailee jo kaukaa lähestymistäni aitauksen suuntaan. Otava onkin heti ensimmäisenä ovensuussa. Poika haluaa tulla huomatuksi ja edes hetken aikaa hellityksi. Otava painaa päänsä rintaani vasten ja hetken aikaa vikisee siinä. Aivan kuin poika yrittäisi sanoa ”Vie minut mukanasi kotiin.” Kaikesta näkee, että tämä poika on tottunut tarhan sijasta kotoisempiin oloihin.

Otavalla olikin aiemmin koti, mutta mummon menehdyttyä pojan tie kävi tarhalle. Otavan kaverina tarhalle tuli myös Pinto, joka asui samassa taloudessa. Pinto pääsi kotihoitoon ja hyvin pian löytyi ikioma koti. Pinto oli hoidossa ollessaan varsin mallikelpoinen kaveri. Mikäli Otava on oppinut samat tavat, on kyseessä mitä mainioin kotikoira.

Otava näyttää tulevan tarhalla muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Mieluummin vaikuttaa väistävän tilanteita, joissa saattaisi tulla erimielisyyksiä muiden kanssa. Luonteeltaan poika on reipas ja ihmisrakas. Otava on iältään 2-vuotias nuorimies, jolla riittää tarmoa tehdä kaikkia hauskoja asioita. Lenkkeillä vaikkapa kaduilla tai metsissä. Reippaasta Otavasta saisi myös mainion kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen!

30.6.2017
Otava kastroitiin suomalaisvaroin.

26.3.2017
Otava pääsi lyhyelle hihnakävelylle tarhan edustalle eikä ollut moksiskaan varusteista.

Tarhan ulkopuolella Otavaa kiinnosti hajut ja maisemat ja häntä pystyssä poika olisi lähtenyt vaikka vähän pidemmällekin lenkille.

24.2.2017
Upea Otava ilahtuu aina ihmisen nähdessään, ja näyttääkin olevan koiratarhalla aivan väärässä paikassa. Tämä poika tahtoo oman ihmisensä kainaloon ja yhteisille lenkkipoluille!

Otava saapui tarhalle vuodenvaihteessa yhdessä Pinto-pojan kanssa. Koirat olivat asunneet aiemmin omassa kodissaan Venäjällä, mutta niiden iäkäs omistaja menehtyi ja molemmat pojat päätyivät Irinan hoiviin koiratarhalle. Sekä Otavan käytös että sen ulkonäkö kertovatkin heti että kyseessä on entinen kotikoira; tämä poika on niin lyhytkarvainen ettei se ole viettänyt talviaan ulkosalla, ja toisaalta niin hurjan ihmisrakas että ihmisperheen kanssa eläminen on ilmeisen tuttua. Näyttää onneksi siltä että Otavaa on kohdeltu ihmisten taholta hyvin, sen verran luottavaisesti poika suhtautuu tarhavieraisiin.

Viipurilaiseksi Otava on suhteellisen pientä kokoa, se painaa arviolta noin 15-20 kg ja nousee kevyesti syliin. Energiaa pojalla tuntuu riittävän kokoa enemmän. Tarhalla se haastaa leikkiin muita aitauksen koiria, ja riehaantuu ihmisvieraita saadessaan hyppelemään melkoisen vallattomasti. Reippaan lenkkikaverin tästä pojasta siis saa, ja onkin tärkeää että Otavan tulevassa kodissa järjestetään pojalle tarpeeksi liikuntaa ja muuta mukavaa tekemistä.

Tarhalla Otava asuu samassa aitauksessa useamman muun koiran kanssa, joten se on tottunut koiraseuraan. Reippaana poikana Otava pärjännee silti hyvin myös perheen ainoana koirana. Vaikka Otavalla on takanaan historia kotikoirana, on tarhaoloissa hankalaa arvioida miten hienosti sisäsiisteys ja esimerkiksi kotiin yksin jääminen ovat hanskassa. Uuden kodin on hyvä varautua opettelemaan Otavan kanssa myös näitä asioita.

Pakkastalvi koettelee reipasta Otavaa aika tavalla, ja sitä ihan vapisuttaa Viipurin helmikuisessa viimassa. Vaikka Otavan aitauksessa on lämpölampulla varustettu koirankoppi, olisi silti enemmän kuin ihanaa jos tämäkin koira löytäisi pian sen ikioman ihmisen ja pääsisi muuttamaan lämpimään kotiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.