Svetogorskin tarhasta uusi yhteistyökumppani

Viipurin Koirat ry on tukenut pienimuotoisesti Svetogorskin kaupungissa tapahtuvaa löytökoiratoimintaa tavaralahjoituksilla, maksamalla eläinlääkärilaskuja sekä rahoittamalla alueella tehtävää sterilisointityötä. Nyt yhteistyötä aiotaan laajentaa ja Svetogorskiin rakenteilla olevasta Elenan tarhasta tulee yhdistyksen uusi avustuskohde, jonka kanssa tullaan tekemään yhteistyötä!

Svetogorskin kaupunki kuuluu Viipurin alueeseen ja sijaitsee Imatran rajanaapurina. Kaupungissa löytöeläinongelma on suurempi kuin Viipurissa ja esimerkiksi hylättyjä koiria näkee kaduilla edelleen paljon.

Tällä hetkellä Elenan hoteissa on noin 80 koiraa. Koska resurssit ovat käytännössä olemattomat, koirien olot ovat hyvin karut. Osa koirista, lähinnä pennut, sairaat koirat ja pienikokoiset koirat, asuvat sisällä mökissä tai sen kuistilla. Muut koirat elävät kolmessa vaatimattomassa tarhassa, huonokuntoisessa asuntovaunussa tai ketjuissa mökin pihalla. Suurella osalla koirista ei ole koppia tai muuta säänsuojaa.

Nyt Elena on saanut ostettua mökin naapuritontin, jonne on tarkoitus rakentaa paremmat aitaukset ja tilat koirille. Viipurin Koirat ry haluaa tukea Elenaa tässä tavoitteessa. Talvea varten koirat tarvitsevat selvitäkseen myös lämmittäviä kuivikkeita sekä ravitsevaa ruokaa. Aitausten ja koppien rakentamisella on ilmojen kylmenemisen vuoksi kova kiire.

Svetogorskin koirat -kampanjavideo

*

Rahankeräykset ovat tauolla keräyslupahakemuksen käsittelyn ajan. Hakemuksen käsittely kestää useita kuukausia. Tili- ja viitetiedot palautetaan sivuille uuden luvan tultua voimaan.

Viipurin Koirat ry:n edellinen rahankeräyslupa POL-2015-14237 oli voimassa 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.