Jörö

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: suuri
Syntymäaika: 11/2018

22.7.2019
Jörö saateltiin ikiuneen vakavien käytösongelmien takia.

23.5.2019
Jörö matkusti sijaiskotiin Lahteen.

20.4.2019
Viehättävä ja ihana Jörö on tavattoman kiltti ja sopuisa poika, joka toivoo saavansa viettää loppuelämänsä jossain muualla kuin tarhalla.

Noin kuuden kuukauden ikäinen Jörö asustaa Olgan luona. Jörö tulee hienosti toimeen suuren koiralauman keskellä ja nauttii suuresti, kun tarhavieraat saapuvat. Rapsutushetket ovat kovin ihania Jörön mielestä eikä se arkaile tulla pyytämään huomiota, mutta senkin Jörö tekee rauhallisesti ja kohteliaasti.

Erään vierailun yhteydessä Jörö pääsi kokeilemaan hihnakävelyä tarhan porttien ulkopuolella. Jöröä jännitti kovasti, mutta pienen ihmettelyn jälkeen reippaamman kaverin vanavedessä poika uskalsi ryhtyä haisteluhommiin. 

Jörö etsii omaa kotia rauhallisella sijainnilla. Piilopirtti metsän keskellä ei ole ainut vaihtoehto vaan rauhallinen taajama kävisi Jörölle hyvin. Lähes koko pienen elämänsä Olgan pihapiirissä viettäneenä Jörö hyötyisi varmasti paljon reippaan koirakaverin esimerkistä ja tuesta. 

Viipurin koirat - Jörö 15.4.2019

4.4.2019
Viipurin Koirat testautti Jörön rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Jörö 2.4.2019

17.3.2019
Jöröstä on kasvanut hurmaava pusupoika, joka ilahtui tarhalle saapuneista vieraista. Herkut ja pallot olivat Jörölle mieleiset tuliaiset. 

Viipurin koirat - Jörö 15.3.2019

30.1.2019
Jyhkeä Jörö on aikamoinen jässikkä. Jörö on ihmisrakas ja ihana pentu, joka hivuttautuu vierelle varmin askelin, laskee takaliston maahan ja jaahas, se olis sitten rapsuja kiitos!

Emokoira Marusja ja sen seitsemän pientä pentua löydettiin mökkialueelta vailla suojaa ja omistajaa. Koiraperheellä kävi kuitenkin tuuri kun Olga sai tiedon niistä ja ne pääsivät paremman elämän toivossa Olgan luokse asustamaan. 

Jörö on rapsutuksia ja huomiota rakastavaa sorttia. Ensimmäisillä tapaamisilla Jörö tuli vähän ujosti tervehtimään vieraita. Pienestä ujoudesta huolimatta Jörö tahtoi kovasti tehdä lähempää tuttavuutta ja tepsutti päättäväisenä aivan vierelle selkä varovaisena kyyryssä ja pää matalana. Muita pentuja silitellessä sitä vain yhtäkkiä huomaa, että joku on hivuttautunut matalalla profiililla rapsutusrinkiin ja tyytyväisena tapittaa suoraan silmiin. Jörö on toistaiseksi mukavan rauhallinen pentu, kuten suurin osa sen sisaruksistakin. Se tykkää ihmisistä, rapsutuksista ja huomiosta, mutta ei riehakkaasti ole vaatimassa niitä itselleen vaan tekee sen nätisti ja vaivihkaa. Saapa nähdä millainen kaveri Jöröstä aikuisena kasvaa.

Pennut ovat eläneet lähes koko pienen ikänsä Olgan pihalla ulkoaitauksessa eikä niillä ole kokemusta kotikoiran elämästä. Omaan kotiin muuton jälkeen erilaisten taitojen harjoittelu, kuten sisäsiisteys, yksin oleminen, hihnassa kulkeminen aloitetaan pyöreästä nollasta. Sopeutuminen vie aikaa ja vaatii omistajalta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan samantien osata vaan hiljalleen hyvä tulee, eikös niin. Emokoira Marusja on kiltti ja ystävällinen tyttö, mutta hivenen varovainen. Se tulee haistelemaan vieraat ja pyörii muutenkin ihan vieressä, mutta peruuttaa sivuun jos sitä yrittää rapsuttaa. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta niiden ulkonäöstä päätellen jotain hiukan raskasrakenteisempaa jässikkää saattaa olla mukana.

Alla myös kuva pentujen emosta, Marusjasta.

Viipurin koirat - Jörö 23.1.2019

Viipurin koirat - Jörö 5.1. & 23.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.