Aisha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 6/2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

28.2.2020
Aisha on sellainen hiomaton timantti - varovaisen utelias ja kovin kaunis nuori tyttö.

Aisha ottaa häkkiinsä saapuvat vieraat kohteliaan varautuneesti vastaan. Se on heistä kovasti kiinnostunut, mutta hetki menee, ennenkuin namit alkavat maistua. Sille on helpompi lähestyä ihmistä, jos ihminen on siihen kylki edellä. Kun jännitys tuntuu olevan hiukan liikaa, se haukahtaa muutaman kerran, muttei missään vaiheessa lähde ihmisestä poispäin, vaan pysyttelee koko ajan lähellä. Onkin todennäköistä, että kun se saa itse päättää tahdin ja välimatkat, se reipastuu kotona omien ihmisten kanssa kohtuullisen nopeasti. Välillä tuntuu myös, että se rauhoittuu, kun se on haukkumalla saanut ihmisen kaivelemaan taskuistaan vielä yhden namin. 

Aisha on upeannäköinen koira ainutlaatuisine kajaleineen ja sen ulkonäkö varmasti kotiolosuhteissa kohenee vielä, kun turkin saa kuntoon. Mistä löytyisi tälle timantille ihan oma koti?

Viipurin koirat - Aisha 20.2.2020

19.10.2019
Aisha on kovin kaunis tyttö. Se on varovainen uusien ihmisten kanssa, mutta kuitenkin utelias luonne voittaa äkkiä ja Aisha tulee hakemaan herkut kädestä.

Aishan sisarusparvelle ei käynyt kovin hyvä tuuri: suurin osa niistä jäi kasvamaan tarhalle. Kun söpöin pentuvaihe on ylitetty, muuuttuu kodin löytyminen hyvin vaikeaksi. Suurin osa adoptoijista kun toivoo pentua, eikä teini-ikään kasvaneet nuoret koirat enää herätä samalla tavalla kiinnostusta.

Vuosi tarhalla onkin tehnyt Aishasta varovaisen ihmisten seurassa. Sen olemuksesta silti näkee, että perusluonteeltaan se on hyvin utelias ja kiinnostunut ihmisistä. Kun vain joku antaisi sille mahdollisuuden ja se pääsisi omaan kotiin reipastumaan.

Aisha asuu aitauksessa sisarustensa ja muutaman muun hieman vanhemman koiran kanssa. Aisha tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa, sukupuolesta riippumatta. Aisha toivoo sellaista kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa.

15.8.2019
Uteliaalle Aishalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Aisha, Tuike & Maukka 13.8.2019

25.11.2018
Aisha on iloinen ja utelias tyttö. Vieraiden ihmisten läsnäolo jännittää alkuun, mutta korvat höröllä Aisha tulee jo pian tekemään lähempää tuttavuutta.

Sisarukset Aisha, Arnica, Maukka, Miya, Tami, Tati ja Tuike päätyivät Snezhannan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Kun Aishan ja kumppaneiden aitaukseen vilkaisee ensimmäisen kerran, menee pää helposti pyörälle. Samannäköisiä pentuja parveilee ja pomppii verkkoaidan takana niin monta, että alkuun tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä erottaa kuka on kuka. Kun pentujen kanssa on seurustellut hyvän tovin ja tarkkaillut niitä, alkaa kuitenkin eroavaisuuksia näkyä ja tunnistaminen helpottua.

Aisha on utelias tyttö. Ihmisiä nähdessään se juoksee muiden pentujen tavoin verkkoaitaan nojaamaan ja katselemaan tulijoita. Pieni nenä kurkkii aidan raosta ja kieli yrittää ylettyä lipomaan sormia. Ihmisten astuessa sisälle aitaukseen Aisha ottaa alkuun vähän etäisyyttä, mutta jää kuitenkin tarkkailemaan vieraita. Korvat höröllä se katselee ja tulee monta kertaa haistelemaan puntteja. Kun Aishaa yrittää silittää, ottaa se muutaman peruutusaskeleen, mutta palaa pian takaisin. Sen silmissä on utelias katse eikä mistään pakokauhusta ole tietoa. Herkkuja jaettaessa vähäinenkin varovaisuus katoaa sekunnissa ja Aisha syöksyy jaolle lipoen sormet varmistaakseen ettei murustakaan mene hukkaan. Sylissä Aishaa jännittää, mutta kiltisti tyttö siinä kököttää. Aisha pistää myös mielellään leikiksi sisarustensa kanssa vieraiden puuhastellessa aitauksessa.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Aishallakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Tyttö on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Aishalla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Aisha toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Koska Aisha on aavistuksen varovainen pentu, etsitään sille tässä vaiheessa vain koirakaverillista kotia. Pienen ujon mutta uteliaan kuoren alla asuu taatusti normaali pentuviikari, joka odottaa kovasti poispääsyä tarhalta. Kettumaisen kaunis Aisha jää toiveikkaana odottamaan hakemuksia itsestään!

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Aisha 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.