Nille

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

7.2.2020
Tumma nappisilmä-Nille on odottanut omaa kotiaan tarhalla loppuvuodesta saakka. Nille on mitä ihmisrakkain kaveri, joka on päässyt treenaamaan myös hihnakävelyä tarhan ulkopuolelle.

Nille on ihmisille hyvin kultainen ja ihana nuori poika, mutta selvästikään sen kokemukset muista koirista eivät ole aina olleet positiivisia. Lisäksi Nille tykkää komentaa aitauksessaan asuvia nuorempia pentuja. Ulkona Nille kulkee suht reippaasti, mutta vähän matkan päässä kumeasti haukkuva iso koira saa Nillen epävarmaksi ja poika vastaa pelokkaasti haukkuen takaisin. Kävelyn loppupuolella Nillen luokse ystävällisin aikein jolkotteleva aikuinen koira saa pojan kumaraan ja korvat hipomaan niskaa. Nille jännittää kovasti, mutta se suhtautuu silti ystävällisesti vieraaseen.

Nillen elämä tarhalla on kovin stressaavaa. Sillä on naapuriaitauksessa asuvan aikuisen uroksen kanssa jatkuva nokkapokka käynnissä. Ihmisseuraa on tarjolla vähän eikä nuori poika saa purettua energiaansa mihinkään. Nillen turkki on ohut eikä sillä pärjää ulkona. Ruoasta on kilpailemassa ainakin yhdeksän muuta koiraa. Ei ihme, että meinaa vähän pinna kiristyä. Kunpa oma koti odottaisi jossain Nilleäkin.

Näyttäisi vähän siltä, että Nillestä ei kasva kovin isoa poikaa. Normaali keskikokoinen, n. 20 kg tai vähän päälle.

Viipurin koirat - Nille 31.1.2020

21.12.2019
Tummat nappisilmät tapittavat odottavasti verkkoaidan takana. Ystävälliselle Nillelle aitaukseen astuvat ihmiset ovat päivän piristys.

Nille päätyi Irinan tarhalle veljensä Napen kanssa syksyllä. Kauniit mustaturkkiset veljekset vaikuttavat ihmisten parissa viihtyviltä, mutkattomilta pojan vekaroilta. Mustilla koirilla on välillä ollut hankaluuksia kodin löytymisen kanssa. Tämä aivan hullu asia ei saa kääntyä näiden ihanien veljesten epäonneksi. Pojillahan on sekä luonne että lookki ihan kohdillaan.

Nille jakaa aitauksen pentulauman kanssa, jossa suurin osa koirista on reippaita. Sisään astuessa saakin päälleen hyppivien pentujen sakin. Tassut vaan rapisevat housunlahkeita vasten, kun pienet natiaiset kurottelevat ylös päin. Pyörremyrskyn silmässä saattaa tunteet välillä kuumentua. Nillessä on sen verran topakkuutta, että se uskaltaa tehdä tilaa itselleen ja käskeä vierustoverin kauemmaksi. Yksitoikkoinen tarhaelämä on valitettavan puisevaa, joten on täysin ymmärrettävää, että sen pienen hetken, kun jotain innostavaa tapahtuu, saattaa resursseista tulla hieman kinaa. Nilleä ei pahemmin vaikuta haittaavan, kun se pääsee hetkeksi sylissä tarhan ulkopuolelle. Joskus koirat jähmettyvät näissä tilanteissa täysin suolapatsaiksi, mutta vaikka tilanne on Nillellekin erikoinen, on se silti uteliaan kiinnostunut. Ihmisen jakamaton huomio taitaa tuntua ihan hyvältä.

Vaikka Nille on tarhalla reipas ja sosiaalinen, ei se tarkoita, ettei omassa kodissa voisi silti tulla haasteita vastaan. Nillellä ei ole mitään tietoa kotikoiran elämästä. Ihan arkipäiväisten juttujen, kuten ulkoilun, yksinolon ja sisäsiisteyden opettelu pitää aloittaa nollasta. On tärkeää, että tulevalla kodilla löytyy pitkäjänteisyyttä edetä uusien asioiden opettelussa pienin askelin. Myöskään huumorintajusta ei varmasti ole haittaa. Kun jännitys alkaa helpottaa ja uteliaisuus voittaa, saattaa tämä pieni poika keksiä pienille pojille tyypillisiä pieniä metkuja.

Viipurin koirat - Nille 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.