Peku

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

24.2.2020
Ihmisrakas ja kaunis Peku pääsi hihnakävelylle tarhan ympäristöön. 

Pienessä aituksessa eläminen on yksitoikkoista ja tylsää, joten lyhytkin kurkistus aitauksen ulkopuoliseen elämään on usein tervetullut päivän piristys. Myös Pekulle vaikutti hihnalenkki olevan melko positiivinen juttu. Kuitenkin tarha-alueella vapaana juoksentevlevat aikuiset koirat saivat Pekun hieman hämmentymään ja toiset koirat pelottivatkin sitä enemmän, kuin itse hihnassa kävely tai omituinen kaulapanta.

Peku vaikuttaa herkältä pojalta, joka tarvitsee tulevalta omistajltaan tukea ja rohkaisua. Peku pitää ihmisistä kovin paljon, joten toivottavasti se oma rakastava koti löytyisi pian.  Pekusta tuskin kasvaa kovin suurta koiraa, joten jos etsit ihanaa töpöhäntäistä passelin kokoista poikaa, voisi Peku olla sinulle juuri se oikea.

Peku jäänee aikuisena mukavan keskikokoiseksi ja siitä kasvanee n. 20 kiloinen poika.

Viipurin koirat - Peku 20.2.2020

18.12.2019
Peku on hauska töpöhäntäinen poika, joka suhtautuu ihmisiin iloisen uteliaasti. Pekun puuttuvasta hännänpäästä ei ole tietoa, eikä pojan muustakaan menneisyydestä.

Peku päätyi Irinan tarhalle syksyllä, jossa se elelee pentuaitauksessa samanikäisten koiranalkujen kanssa. Peku on sosiaalinen poika, joka ilahtuu tarhavieraiden läsnäolosta. Sylissä olokaan ei pahemmin kummastuta Pekua. Taitaa olla vaan mukavaa saada ihmisen jakamaton huomio ja päästä hetkeksi huilaamaan lämpöiseen syliin. Peku on reipas pentu, josta on vielä moneksi. Toivottavasti tarhaelämä ei venyisi yhtään pidemmäksi, vaan Peku pääsisi pian pakoon talven loskasäitä ja tulevia pakkasia.

Yksitoikkoisen tarhaelämän ei pitäisi olla yhdenkään koiran arkea, mutta nuorelle energiselle pennulle se on aivan liian ankeaa. Ahtaissa tiloissa vähäisistä resursseista tulee helposti kinaa. Peku ei jää toisten koirien varjoon, vaan ottaa oman tilansa, kun on huomiota tai herkkuja jaossa. Topakkuutta Pekussa siis löytyy, mikä on tarhaolosuhteissa selviämisen kannalta toki täysin ymmärrettävää.

Tulevassa kodissa olisi tärkeää opastaa poikaa kotikoiran elämän aakkosiin lempeällä ja ymmärtäväisellä otteella. Sisäsiisteyden ja yksinolon taidot eivät varmastikaan tule yhdessä yössä vaan niiden harjoitteluun tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Kuten myös uusiin jännittäviin asioihin tutustumisessa, joita varmasti riittää uudessa ihmeellisessä maailmassa. Peku on sen verran reipas ja fiksu poika, että tulee varmasti pärjäämään monenlaisessa ympäristössä, kunhan se löytää vaan oman ihmisen jolla on motivaatiota paneutua yhteiseen alkutaipaleeseen huolella. 

Viipurin koirat - Peku 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.