Minttu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 27 kg)
Syntymäaika: 10/2018
Tautitestattu: 5/2019 + 8/2020
Sijainti: Espoo, Suomi

18.10.2020
Ujo Minttu on ottanut harppauksia hoitopaikassa. Vielä se jännittää monia asioita, mutta samaan aikaan siitä on kuoriutumassa utelias ja liikunnallinen nuori tyttö.

Minttu alkaa pikkuhiljaa tottumaan kotielämään. Se uskaltaa jo liikkua asunnossa ja nukkua jopa sängyllä, tosin vielä ilman ihmisseuraa. Omalla porukalla Minttu alkaa jo aikalailla tuntua ihan tavalliselta kotikoiralta.  Toisaalta Minttu viihtyy vielä paljon turvapaikassaan sängyn alla, mutta koko ajan kuitenkin vähemmän. Se liikkuu enemmän tutkimassa paikkoja ja jopa käy pyytämässä rapsutuksia tutuilta ihmisiltä.

Mintun ulkoilut ovat alkaneet sujumaan hienosti, mutta se ei kuitenkaan kestä vielä häiriötekijöitä, kuten ihmisiä ja muuta liikettä lähinäköpiirissä. Minttu on kuitenkin utelias ja siitä on paljon hyötyä, sillä se on jo innokas lähtemään ulos. Ulkona Minttu nuuskuttelee paljon ja kuittailee toisten koirien jättämiä viestejä. Lenkit on vielä kävelty kodin ympäristössä, ja siellä Minttu liikkuu reippaasti mutta kevyesti, eikä säntäile tai kisko.

Kotihoitopaikassa Minttu on osoittanut tulevansa hienosti toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Sisäsiisteyskin on Mintulla jo hallussa.

Mintun tulevien omistajien pitäisi nauttia liikkumisesta, sillä Minttu on isokokoinen ja sporttinen koira, joka haluaa ja tarvitsee paljon liikuntaa. Koska Minttu on vielä monissa tilanteissa arka ja säikky, etsii se kotia rauhalliselta alueelta, ilman isoja häiriötekijöitä. Minttu on elänyt tähän astisen elämänsä koiralaumassa, joten jatkossakin Minttu edellyttää, että kodissa olisi ainakin yksi reipas koirakaveri odottamassa. Minttu kaipaa kokenutta omistajaa, joka ymmärtää, että arka koira tarvitsee paljon aikaa, rauhallista etenemistä ja rutiineja, jotta kaikki arkiset asiat tulevat sille tutuiksi. Pienten lasten perhe ei tule olemaan Mintulle sopiva koti, vaan Minttu etsii perhettä, jossa mahdolliset lapset ovat jo vähintään teini-ikäisiä.

24.9.2020
Arka Minttu matkusti hoitopaikkaan Espooseen ihmettelemään ja opettelemaan kaikkea uutta.

Mintun elämää hoitopaikassa voi seurata kotihoitajan blogista.

Mintun yhteyshenkilönä toimii Ayla.

12.8.2020
Koska Mintun tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat Mintulla negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

27.1.2020
Voi ujoa Minttua, mistä löytyisi arkoja koiria ymmärtävä perhe, joka haluaisi Mintun omakseen.

Minttu katselee kauniilla silmillään nykyisin hieman rohkeammin, ja uskaltaa jo pysyä vieraiden tullessa paikoillaan, muttei kuitenkaan päästä lähelle vaan juoksee etäämmälle. Minttu on arka koira, joka on kasvanut Olgan tarhan seinien sisäpuolella siitä lähtien, kun se pentuna sinne tuli. Ulkomaailma onkin jäänyt aralle koiralle varsin tuntemattomaksi.

Minttu tulee tarvitsemaan kodin, joka on valmis sitoutumaan arkajalkaan ja etenemään asioissa hitaasti koiran kykyjen mukaan. Koirakokenut aikuisperhe, rauhalliselta alueelta, oma pihalla ja kivalla koirakaverilla varustettuna olisi Mintun tarvitsema koti. Mintusta tuskin koskaan tulee hurjan rohkeaa rämäpäätä, mutta perheelleen ujosta Mintusta saattaa tulla hyvin rakas ja uskollinen kumppani.

Jos harkitset kodin tarjoamista Mintulle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

30.5.2019
Minttu kävi sterilisoitavana.

10.5.2019
Kaikki Mintulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Mintulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Mintun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

9.5.2019
Kaunis mutta ujo Minttu toivoo kovasti pääsyä pois tarhalta, sillä muut koirat kiusaavat sitä. Mistä löytyisi hoitopaikka/koti Mintulle?

16.4.2019
Minttu on ujo kaunokainen Olgan tarhalta, joka löydettiin sisarustensa ja useamman aikuisen koiran kanssa talvella metsätieltä.

Talviselta metsätieltä korjattiin alkuvuodesta koirajoukko pentuineen. Ne asustelivat lähellä erästä louhosta työntekijöiden parakkien läheisyydessä. Aikuiset koirat steriloitiin ja ne saivat jäädä asumaan sinne, mutta heikossa kunnossa olleet pennut pääsivät Olgalle. Valitettavasti Minttu oli ainoa, joka pennuista selviytyi.

Mintusta on kasvanut kovin kaunis tyttö, mutta Olgalle saapuvia vieraita se ei uskalla oikein lähestyä vaan seurailee tilannetta sivusta. Olgaa Minttu ei pelkää, mutta Mintun luottamus on ansaittava ja siihen tarvitaan paljon aikaa. Lyhyillä tarhakäynneillä siihen ei ole kummoisiakaan mahdollisuuksia vaan Minttu tarvitsisi sen ihan ikioman kodin sekä taitavan ja ymmärtäväisen omistajan. Minttu on elänyt koko elämänsä muiden koirien parissa ja olisi kovin tärkeää, että tulevassa kodissa sitä odottaisi reipas koirakaveri, josta ottaa mallia ja tukea. Minttu etsii kotia rauhalliselta asuinalueelta, hektinen kaupunki ei ole tätä kaunotarta varten. 

Sylissä Minttu istuu rauhallisesti vaikka tilanne onkin sille jännittävä. Minttu antaa käsitellä itseään, mutta päästyään vieraan sylistä pois hipsii se kiireesti turvallisen välimatkan päähän. Vaikka Minttu arastelee vieraita, uskaltaa se silti heittäytyä leikkimään toisten pentujen kanssa vieraiden läsnäollessa. Minttu vaikuttaa hyvin sopuisalta tytöltä, joka tulee hienosti toimeen erilaisten koirien kanssa isossa laumassa. Kotikoiran elämästä Minttu ei ymmärrä mitään ja kaikki perustaidot hihnakävelystä sisäsiisteyteen kuuluvat harjoiteltavien asioiden listalle. Kunpa jostain löytyisi arkaa tyttöä ymmärtävä koti, ettei Mintun kohtaloksi jäisi Olgan tarhalle jämähtäminen loppuelämäkseen.

Viipurin koirat - Minttu 2.4.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.