Casimir

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020 + 7/2020
Sijainti: Ylöjärvi, Suomi

24.9.2020
Onnekas Casimir sai jättää tarhan taakseen ja muutti hoitopaikkaan harjoittelemaan kotikoiran elämää.

Casimirista on varttunut arka poika ja sille etsitään siksi koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä. Casimirista tulee lisätietoja kunhan se on saanut vähän kotiutua.

Casimirin yhteyshenkilönä toimii Saila.

10.8.2020
Koska Casimirin tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin, ja lisäksi tutkittiin vielä kaksi uutta tautia. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

25.6.2020
Casimir kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

12.2.2020
Casimir testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Casimirin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Casimirin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Casimir - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

5.1.2020
Puuttuuko elämästäsi hurjaa hännän heilutusta? Casimir lupaa, että talo täyttyy iloisesta menosta, jos Casimirin kelkkaan vain hyppäät!

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin Casimir, Isak, Micky, Maunu, Esta, Elida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Casimir on saanut nyt kasvaa Olgan tarhalla kolme kuukautta. Se on sinä aikana vankistunut, kasvanut korkeutta ja saanut paljon vauhdikasta energiaa. Siitä on kasvanut hulvaton nuori mies, joka haluaisi päästä valloittamaan koko maailmaa.

Aitaukseen astuessa on Casimir etunenässä tekemässä tuttavuutta. Se haluaa aina osansa huomiosta ja siitä voikin olla varma, että Casimir yrittää kiivetä syliin ja päästä nuolaisemaan poskea. Ja häntäkin vispaa niin lujaa, että koko pentu vispaa hännän mukana. Casimir vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja ihmisrakkaalta pojalta, joka epäröimättä haluaa tervehtiä jokaista uuttakin ihmistä.

Casimir elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Casimir selvästi nauttiikin, kun se saa temmeltää ja touhuta muiden pentujen kanssa.

Casimirista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä pojan tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Casimirilla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Casimirille pitkäjänteisesti ja maltilla, niin poika oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Casimir 3.1.2020

Viipurin koirat - Casimir 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.