Nadina

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 8/2018

26.3.2019
Ihmisrakas Nadina on tutustunut kotikoiran elämään reilut kolmisen viikkoa ja lähettää tuoreita terveisiä hoitopaikastaan.

Nadina on energinen, sosiaalinen ja omaan ihmiseen helposti kiintyvä ilmeikäs koiranalku, joka tervehtii reippaasti ja taitavasti niin koiria kuin ihmisiäkin.

Yksin jääminen on Nadinalle vielä hieman stressaavaa, vaikka kotona seurana onkin ollut jo viikon ajan myös sisko Noona. Lohtua haetaan tällöin oman ihmisen vaatteista ja niitä onkin välillä päätynyt hieman pureksittavaksi. Nadinalla onkin ollut lisänimi ”torahammas”, koska tyttö tutkii maailmaa paljon hampaillaan, mikä tosin liittyy tähän ikävaiheeseen ja saattaa olla ohimenevää. Vinkulelut, halot, tohvelit ja puruluut ovat kovasti Nadinan mieleen. Nadina on myös fiksu tyttö ja oppi hyvin nopeasti mm. avaamaan omatoimisesti ovet.

Hihnassa Nadina kulkee oikein reippaasti ja pieni neliveto päällä. Nadinalle paras ympäristö olisi aktiivinen koti, jossa olisi koirakavereita ja jossa tytön ei tarvitsisi olla pitkiä aikoja yksin. Omalla pihalla tyttö pääsisi myös purkamaan energisyyttään eli omakotitalo olisi suositeltava asuinympäristö. Nadinan voisi ajatella nauttivan harrastuksena esim. nenätyöskentelystä.

Viipurin koirat - Noona & Nadina kotihoidossa 4/2019

Nadinan yhteyshenkilönä toimii Tessa.

1.3.2019
Nadina pääsi hoitopaikkaan Pirkanmaalle.

25.2.2019
Nadina osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Nadinalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Nadina sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

15.1.2019
Nadina ja sen kaksi sisarusta löytyivät yksinään kadulta. Kukaan ei tuntunut olevan kiinnostunut palelevasta kolmikosta, joten ne päätyivät Irinan tarhalle.

Nadina, Noona ja siskosten velipoika päätyivät äskettäin Irinan suurelle koiratarhalle. Koko kolmikko on hyvin ihmisrakasta ja reipasta porukkaa, joten mistään aroista ihmisten ilmoille eksyneistä metsäläisistä ei ole kyse. Todennäköisempää on, että jonkun kotikoira sattui pyöräyttämään ei-toivotun pentueen, josta ei sitten viitsitty huolehtia. Nadina on ihmisrakas, luottavainen ja kaunis pentu. Ihmisvieraat nähdessään se tuskin malttaa pysyä karvoissaan ja onnellisena vispaa häntäänsä. "Tulkaa jo, tulkaa jo!". Vaikka Nadina on innoissaan vieraista ja hamuaa rapsutuksia ja huomiota, ei se kuitenkaan vaadi huomiota riiviömäisesti vaan pyytää nätisti. Nadina sai tarhakävijöiltä ravitsevaa märkäruokaa ja nutriplussaa, jotka katosivatkin muutamassa sekunnissa parempiin suihin. 

Nadinalla ja erityisesti sen sisaruksilla on melko pitkät kintut. Saattaakin olla, että näistä pennuista kasvaa hyvän kokoisia keskikokoisia koiria aikuisena. Olisikin tärkeää, että kasvavat pennut pääsisivät äkkiä ravitsevien ruokapatojen äärelle ja saamaan oikeanlaista liikuntaa. Tarha on mitä kurjin paikka pienelle pennulle varttua monestakin syystä. Reipas ja ihmisrakas Nadina voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön. Nadinalla ei ole aavistustakaan sellaisista kotikoirantaidoista kuin esimerkiksi sisäsiisteys ja yksinoleminen. Hihnassakaan tämä tyttö tuskin on päässyt vielä tepsuttamaan. Uusi koti tuo tullessaan paljon uusia ja jännittäviä asioita, ja tulevan omistajan on oltava valmis niitä harjoittelemaan.

Viipurin koirat - Nadina 12.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.