Almo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2017

5.4.2019
Voi Almo. Ihmisrakas ja kiva Almo ehti jo keräämään paremman massan tarhalla, mutta on taas laihassa kunnossa.

Almo näyttää surkealta ja suorastaan masentuneelta aitauksessaan. Se elää ahtaasti pienessä aitauksessa monen muun koiran kanssa. Almon aitauskaverit koostuvat pääasiassa sitä itseään pienemmistä koirista, joiden kanssa sopuisa Almo tulee hyvin toimeen. Yhtenä työntekijöiden suosikkipoikana Almo saa onneksi viettää välillä aikaa myös hihnakävelyn merkeissä ja vapaana juostessa eikä sen koko tarhaelo koostu pelkästään aitauksessa elämisestä.

Almosta ei edelleenkään ole mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin. Se on hyvin ystävällinen, kiltti ja muiden koirien kanssa helposti toimeen tuleva tyyppi. Hihnassa kulkeminen on Almolle tuttua puuhaa eikä reipas Almo säiky ympäristön rasahduksia, vieressä ajelevia autoja tai tarhalle pelmahtavia ihmisvieraita. Almo haluaisi niin kovasti löytää vain oman ihmisen ja kodin.

Matkustaapa Almo suoraan omaan kotiin tai hoitopaikkaan, laihuuden syytä joudutaan mahdollisesti selvittämään lääkärissä. Taustalla voi olla esim. jokin suolistosairaus ja Almo voi tarvita sellaista erikoisruokavaliota ja hoitoa/seurantaa, mihin tarhaolosuhteissa ei ole mahdollisuuksia.

8.1.2019
Almo-rukka päätyi vuoden lopulla hyvin laihassa kunnossa tarhalle. Ihmisystävällinen ja kiltti Almo on muutamassa kuukaudessa muuttunut jo ihan eri koiraksi.

Surusilmäinen ja laihaakin laihemmassa kunnossa ollut Almo oli sydäntäsärkevä näky tullessaan tarhalle. Tarhanpitäjän mukaan tällä mukavalla pojalla oli ollut koti, mutta omistajansa murrettua jalkansa kukaan ei ollut siitä enää huolehtimassa. Heikossa kunnossa ollut Almo jaksoi kuitenkin ilahtua ihmisistä ja asteli luottavaisena vieraiden kylkeen kiinni. Sen kauniita mantelin muotoisia silmiä ja pysäyttävää katsetta oli vaikea ohittaa - ja niistä poika onkin saanut nimensä. Almolla on ollut paljon onnea matkassa, sillä niinkin heikossa kunnossa tarhaolosuhteissa selviäminen ei ole enää mikään itsestäänselvyys. Almo kuitenkin vahvistui ja sai elämänilonsa takaisin. Lihaa on luiden päälle kertynyt jo mukavasti vaikka ei poika vielä ihan normaalipainossa ole.

Lumisena joulukuun päivänä Almo kiitää vapaana tarhan alueella häntä heiluen. Sillä on muiden koirien kanssa niin hyvä meininki päällä, ettei heti edes jouda tarhavieraita moikkaamaan. Mutta kyllä Almo haluaa vieraat tervehtiä ja samalla tarkistaa olisiko jotain herkkua sattunut taskuihin mukaan. Almo on alusta alkaen suhtautunut ihmisiin hyvin luottavaisesti ja tulee kohteliaasti hakemaan rapsutuksia turhia säheltämättä.

Muiden koirien kanssa Almo on tullut hyvin sujuvasti toimeen ja vaikuttaa enemmän kinasteluja välttelevältä kuin niihin ajautuvalta tyypiltä. Almo asuu pentuaitauksessa, jossa majailee tällä hetkellä varsin sekalainen seurakunta eri kokoisia ja ikäisiä koiria pentujen lisäksi. Paikalliset vapaaehtoiset myös lenkittävät Almoa välillä hihnassa ja onpa Almo päässyt myös jonkun vapaaehtoisen kodissa piipahtamaan. Mukavaluonteiseen Almoon on helppo tykästyä. Kissoja Almo on päässyt tapaamaan tarhan klinikkarakennuksessa ja välillä meinaa innostuen singahtaa niiden perään.

Almolla on ikää arviolta muutaman vuoden verran. Todellisia vuosia voi aina olla vähemmän tai hiukan enemmän, mutta niin tai näin, nuori poika on joka tapauksessa kyseessä. Almon perimästä ei tietenkään voi sanoa mitään varmuudella, mutta ehkäpä vivahteita saksanpaimenkoirasta, venäjänajokoirasta tai laika-tyyppisestä koirasta löytyy - tai sitten ei. Almo etsii aktiivista kotia, missä koiran kanssa halutaan puuhailla ja liikkua. Ihmistä, jolla on aikaa koiralleen ja halua auttaa sitä sopeutumisessa ja uusien taitojen, kuten sisäsiisteyden ja yksin olemisen harjoittelussa. Koirakaverista leikkisä ja seurallinen Almo saattaisi hyvinkin ilahtua.

Almo toivoo koko sydämestään, että onnelliset päivät oman ihmisen kainalossa odottaisivat sitä vielä lähitulevaisuudessa - ja kestäisivät uskollisen ystävän viimeiseen hengenvetoon saakka.

Viipurin koirat - Almo 15.11.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.