Luke

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 9/2017

11.7.2019
Luke matkusti sijaiskotiin pääkaupunkiseudulle. Lukesta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

4.6.2019
Lukelta testatut anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia.

Lukella todettiin Dirofilaria repens -tartunta, jota vastaan se aloitti Advocate-lääkityksen.

Viipurin Koirat testasi Lukelta myös rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

5.4.2019
Ihana Luke. 1,5-vuotias Luke on silmiä hivelevän komea ja luonnekin tällä pojalla on silkkaa kultaa.

Yli vuosi on vierähtänyt siitä, kun pieni musta natiainen ilmaantui tarhalle. Suloisesta, reippaasta ja ihmisrakkaasta pennusta on varttunut aivan mahdottoman komea, iso ja hieno poika. Kurjissa tarhaoloissa varttumisesta huolimatta Luken ihana luonne on säilynyt tallella. Pusuja satelee ja lautalattia tömisee, kun Luke juoksee vieraita vastaan. Viime kesänä Lukea vaivasi sikaripunkki, mutta siitä ei näy enää jälkeäkään ja tuuhea musta karva voi paksusti.

Luke pääsi huhtikuisena päivänä ehkäpä elämänsä ensimmäistä kertaa kokeilemaan hihnassa kävelyä tarhan ulkopuolelle. Kovasti poikaa jännitti ja alkuun Luke seisoskelikin vain patsaan lailla jähmettyneenä paikoillaan, pää alhaalla ja kulmien alta varovaisesti kurkkien. Uteliaisuus alkoi kuitenkin kasvaa hetki hetkeltä suuremmaksi, nenä nuuhkutti innoissaan lumipenkkaa ja jalat haparoiden Luke lähti hölköttelemään eteenpäin. Vaikka Lukea jännitti, haki se paljon tukea ihmisistä ympärillään eikä vain maannut maadoitettuna maassa. Vapaana tapaamiinsa vieraisiin koiriin tarhan ulkopuolella Luke suhtautui hyvin nätisti ja nöyrästi.

Lukella on opeteltavanaan vielä paljon uusia asioita tavallisen kotikoiran elämästä. Koska se on varttunut pikkupennusta aikuiseksi tarhalla, on tarhan ulkopuolisessa maailmassa paljon jännittäviä ja ehkä pelottaviakin asioita ja tilanteita - ainakin alkuun. Luken reippaalla, uteliaalla ja ihmisrakkaalla luonteella voisi kuitenkin päästä hyvään alkuun sopeutumisessa uuteen kotiin ja elämään. Luke on tarhalla sopuisa koira, joka ei harrasta rähinöintiä eikä turhaa haukkumistakaan. Se on asunut useassa eri aitauksessa erilaisten koirakavereiden kanssa, ja tullut kaikkien kanssa toimeen. Nykyisessä aitauksessa Lukella taitaa kuitenkin olla vain aikuisia tyttökavereita. Koirakaveri tulevassa kodissa voisi olla Luken mieleen ja helpottaa sopeutumista.

Mahtava Luke olisi omaa ihmistä vailla. Missä olet? 

Viipurin koirat - Luke 2.4.2019

29.8.2018
Luke on varttunut upeaksi parrakkaaksi nuorukaiseksi, jolla on tällä hetkellä sikaripunkin vuoksi pieniä kauneusvirheitä.

Luke toivoo kotia, jossa sen ravitsemukseen ja muuhun hyvinvointiin kiinnitetään huomiota, jotta sikaripunkki saa häädön.

Viipurin koirat - Luke 16.8.2018

1.1.2018
Luke on iloinen, reipas ja ihmisrakas pentu, joka saapui Irinan tarhalle yhdessä siskonsa kanssa. Luke odottaa innoissaan milloin kutsu omaan kotiin käy!

Pentuaitauksesta ei vauhtia puutu, kun toistakymmentä iloista ja häntäänsä heiluttavaa natiaista kirmaa jalkoihin. Luke tulee ensimmäisten joukossa moikkaamaan tarhavieraita, mutta antaa tilaa myös muille pennuille eikä vaadi kaikkea huomiota itselleen. Vieraan rapsutukset ovat ihania Lukesta eikä se tiedä miten päin olisi. Sylissä poikaa vielä jännittää, sillä tuskin sitä on ainakaan liikaa sylitelty tähänastisessa elämässään. Asia kuitenkin korjaantunee sillä, että pojalle löytyisi Suomesta jostain rakastava ja huolehtiva syli. 

Tarhalla Luke on reipas poika, mutta on selvää, että muutto tutusta ympäristöstä vieraaseen ympäristöön on jännittävä tilanne. Ottaa oman aikansa, kun Luke tutustuu uusiin kulmiinsa. Vastaan tulee takuulla kaikkea jännittävää ja pelottavaa, ja tulevalta omistajalta on löydyttävä halua panostaa Luken sopeuttamiseen. Luke ei tiedä kotikoiran tavoista mitään, sillä voihan olla ettei sillä koskaan edes ole ollut kunnollista kotia. Niin tai näin, ihmisrakas Luke on niin valmis omaan kotiin kuin olla ja voi, kunpa sellainen ilmoittautuisi jostain ja pian!

Luke on sisaruksista se, jolle on jaettu vain muutama hassu partahaiven, sillä sisko Lulu keräsi partakarvat Lukenkin puolesta.

Viipurin koirat - Luke 13.3.2018

Viipurin koirat - Luke 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus