Heta

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 2017

23.1.2020
Hetan huomattiin ontuvan toista takajalkaansa. Koska Heta on mahdollisesti leikkaushoidon tarpeessa ja kivulias, se päätettiin tuoda Suomeen.

Hetan yhteyshenkilönä toimii Aino.

9.11.2019
Heta testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi.

25.9.2019
Heta-emo ja sen kaksi pentua löytyivät kesällä ulkoa. Kukaan lähitienoon ihmisistä ei ollut kiinnostunut niistä, joten ne korjattiin parempaan talteen ja tuotiin Irinan tarhalle.

Kolmikko eli pitkään omassa aitauksessa keskenään tarhan syrjässä, mutta toisen pennuista saatua kodin Viipurista Huuko-poika sijoitettiin pentuaitaukseen ja Heta-äiti aikuisten pikkukoirien seuraan. Ihmisiä kohtaan Heta on ystävällinen ja kiltti, mutta tarhaympäristö stressaa sitä selvästi. Hetalla on pääasiassa aitauskavereinaan aikuisia, mukavaluonteisia pikkukoiria, mutta joukkoon mahtuu nuori villikko pojankoltiainen, johon Hetalla on mennyt pahasti hermot. Ja ymmärrettävistä syistä. Ei ole mukavaa, että joku on koko ajan hyppimässä niskaan tai haastamassa riitaa. Heta-parka.

Heta on päässyt muutaman kerran hihnakävelylle, mutta hihnassa kulkeminen lienee sille uusi asia. Ulkona Hetaa jännittää eikä se uskalla ottaa kovinkaan montaa askelta. Sylissä Heta istuskelee ihan tottuneesti ja antaa käsitellä itseään nätisti. Kurkkaus suuhun ja pieni vinkaisu paljastavat, että tytön suu on kipeä. Suussa on ientulehdusta ja hammaskiveä runsaat määrät. Hetan hammashuolto onkin tarkoitus pikimmiten aloittaa jo Viipurissa.

Heta on arvioitu 4-5-vuotiaaksi, mutta todellista ikää on mahdotonta varmuudella tietää. Niinpä Heta voi olla arvioitua nuorempi tai vanhempi. Heta etsii itselleen rauhallista asuinympäristöä. Kiva ja rauhallinen koirakaveri voisi auttaa Hetaa sopeutumisessa, mutta kovin riehakkaan sielun kaveriksi Hetasta ei ole. Emme tiedä, onko Heta koskaan saanut asua sisätiloissa, joten erilaisiin taitoihin aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn on varauduttava opettamaan sille. Vaikka hampaiden hoito aloitetaan Viipurissa, on tulevan omistajan valmistauduttava siihen, että hoitoa on jatkettava Suomessa. 

Viipurin koirat - Heta 22.9.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.