Sikuriina

Sukupuoli: narttu
Koko: jäänee pienehköksi
Syntymäaika: 8/2018

3.1.2019
Sikuriina sai kodin Hämeenkyröstä.

21.12.2018
Sikuriina lähti harjoittelemaan kotikoiran taitoja ja odottaa sopivaa kotiehdokasta hoitopaikassaan Hämeenkyrössä.

19.12.2018
Kaikki Sikuriiinalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Sikuriinalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Sikuriinan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.12.2018
Sikuriina ilahtuu kovasti vieraista, mutta hiukan meinaa tyttöä jännittää. Ihan pikkuisen vain. Ei niin paljon ettei voisi vähä tulla nuuhkimaan.

Sisarukset Sipsu, Sikuriina, SinttiSuhina ja Sulevi päätyivät Olgan luokse syksyllä. Ne syntyivät kotikoiralle ei-toivottuina pentuina, joista haluttiin eroon. Olga suostui ottamaan viisikon vastaansa ja hyvä niin, sillä muuten karvapalleroiset vaeltelisivat todennäköisesti ilman suojaa Viipurin kaduilla.

Sikuriina iloitsee muiden pentujen kanssa aidan takana ihmisten saapumisesta. Kun aitaukseen astuu sisälle, Sikuriina pyörii ympärillä kiinnostuneena mutta ei uskaltaudu kunnolla vieraan rapsuteltavaksi. Olgan kainalossa tyttö möyrii kyllä mielellään ja on niin kainaloinen kuin vaan hauvavauva osaa olla. Sikuriina kipittää innoissaan pihalla reippaiden kavereiden kanssa ja monesti tulee uteliaana haistelemaan vieraita. Mieli tekisi kyllä kovasti ottaa rapsutuksia vastaan, mutta lähestyvä vieraan käsi on liian jännittävä ja Sikuriina käännähtää toiseen suuntaan peppukarvat hulmuten. Sikuriina vaikuttaa kuitenkin sellaiselta tytöltä, joka saattaisi kotioloissa olla hyvinkin pian omien ihmisten sylissä naatiskelemassa.

Saapuessaan Olgan luokse suurin osa sisaruksista oli suht reippaita. Olgan luona käy harvakseltaan vieraita eikä pienestä aitauksesta käsin maailmaa pääse juuri näkemään saati kokemaan. Valitettavasti se tarkoittaa usein pienten pentujen kohdalla sitä, että kuukausi kuukaudelta on helpompia aristua kuin reipastua uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Näin on vähän päässyt käymään myös Sikuriinan ja sen sisaruksien kohdalla. Senpä vuoksi olisikin tärkeää, että kun viisikko on tulovalmis ne pääsisivät mahdollisimman pian muuttamaan omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Koska pennut ovat eläneet Olgan pihapiirissä ulkoaitauksessa, ei niillä ole kokemusta sisällä asumisesta tai kotikoiran tavoista. Kaikkia taitoja, kuten esim. sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista, on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Koska Sikuriina on hitusten varovainen tyttö, etsitään sille toistaiseksi kotia missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Reippaasta koirakaverista on hyvä ottaa esimerkkiä ja se antaa myös paljon tukea alun sopeutumiselle. 

Viipurin koirat - Sikuriina 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.