Huuko

Sukupuoli: uros
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 5/2019

30.8.2019
Pieni Huuko on vastustamaton töppöjalka. Huuko päätyi tarhalle emonsa ja veljensä kanssa. Velipoika sai kodin Viipurista, mutta Huuko huhuilee kotia Suomesta.

Huuko emoineen asustaa pienessä aitauskyhäelmässä Irinan tarhalla, vähän sivummalla kaikesta hälinästä. Tilaa on yksinkertaisesti niin vähän, että tullessaan pikkuemolle eikä sen pennuille ollut turvallista aitausta - joten sellainen rakennettiin. Ei tätäkään aitausta voi varsinaisesti kovin luotettavaksi kutsua, mutta ainakin Huukolla ja sen äidillä on melko hyvät oltavat. Ne elävät kahdestaan eikä ruoasta, juomasta ja parhaimmista makuupakoista tarvitse juuri riidellä. Tosin vieressä asuu iso ketjukoira, joka ymmärrettävästi välillä hermostuttaa pientä emoa. 

Huuko, sen veli ja emo löydettiin kesällä ulkoa. Emo on reipas pikkukoira, joka suhtautuu ihmisiin luottavaisesti. Myös Huuko on ihmisrakas poika vaikka se onkin vähän tottumaton käsittelyyn ja sylissä oleminen hiukan jännittää. Pienen ujouden alla asuu kuitenkin rohkea ja utelias pentuviikari, joka on kovasti mielissään ihmisistä. Huuko on päässyt tarhalla harjoittelemaan hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten toimesta, mutta muuta kokemusta sillä ei kotikoirantaidosta sitten taidakaan olla. Tulevan omistajan onkin tärkeää ymmärtää, että kotikoiran oppeja, kuten sisäsiisteyttä, yksin olemista ja hihnakävelyä on lähdettävä opettelemaan aika lailla alkeista. Huukon emon korkeus ei päätä huimaa, ja lyhyillä tappijaloilla varustettu Huuko-pötkö tuskin aikuisena itsekään saavuttaa ison miehen mittoja. 

Alla kuva myös Huukon emosta.

Viipurin koirat - Huuko 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.