Frolic

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018

25.6.2019
Frolic saapui tarhalle keväällä hyvin nälkiintyneessä kunnossa. Se on nyt kerännyt paremman massan ja osoittautunut ystävälliseksi ja kivaksi pojaksi.

Eräänä talvisena päivänä yksiöiden rivistä kuului sydäntäsärkevää ulinaa ja vaikerrusta. Laihaakin laihempi uusi koira oli tuotu tarhalle ja itki ikäväänsä yksin aitauksessaan. Poika oli ystävällinen, mutta kovin hädissään ja levoton. Ei ihme. Saimme kuulla, että koiralla oli ollut koti. Se oli hylätty suoraan kodista talvipakkasiin pärjäämään ja selviytymään oman onnensa nojaan suurelle koiratarhalle. Ja missä kunnossa. Kylkiluut paistoivat metrien päähän eikä se kyennyt istumaan edes kunnolla luisella takamuksellaan. Saattoi kuitenkin olla Frolicin onni, että se joutui tarhalle, sillä edelliset omistajat olivat selvästi välinpitämättömiä eivätkä tarjonneet kunnollista huolenpitoa koiralleen.

Tarhalle saapumisen jälkeen Frolic alkoi saada lisää painoa ja nykyään laihasta luisevasta pojasta ei ole enää tietoakaan. Frolic on innoissaan vieraista ja juoksentelee riemuissaan tervehtimässä kaikkia. Vinksallaan olevat hassut korvat sojottavat eri suuntiin ja häntä heiluu heilumistaan. Frolic tulee mielellään rapsuteltavaksi ja asettuu kopin katolle viereen seurustelemaan. Poika antaa hienosti myös leikata kyntensä.

Frolic on tottunut kävelemään hihnassa eikä se tunnu erityisesti välittävän ympäristön tapahtumista. Nuorella miehellä on luonnollisesti paljon energiaa purettavanaan, sillä päivä kuluvat samassa pienessä aitauksessa tekemisen puutteesta turhautuneena. Ei Frolic kuitenkaan höyryjunan tavoin kisko eteenpäin vaikka innokas lenkkeilijä onkin. Sen katse on nauliintunut Frolic-pussiin, jonka mukaan poika onkin saanut nimensä. Joko joku on aiemmin opettanut sitä istumaan tai sitten poika on vain nopea oppimaan. Frolic istuu kuin patsas, mutta välillä nuoren koiran itsehillintä pettää ja se yrittää tassullansa kalastaa herkkua pitävän käden itselleen. 

Frolic on tarhalla asunut vain narttujen kanssa, joten tiedossa ei ole kuinka hyvin se tulee tai ei tule urosten kanssa juttuun. Narttujen kanssa yhteiselo on sujunut sopuisasti.

Frolic on reipas poika ja voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön. Se etsii kuitenkin kokeneempaa kotia, ensikertalaisen koira Frolic ei ole. Tulevan omistajan on oltava valmis panostamaan erilaisten taitojen harjoitteluun, sillä tiedossa ei ole onko Frolicilla käsitystä sisäsiisteydestä tai yksin olemisesta. Hihnakävely ei ole pojalle uusi asia, mutta vaatii vielä hienosäätöä ja treeniä että touhusta tulee sujuvaa ja mukavaa kaikille. Koti pojalla on ollut, mutta emme tiedä millaista kohtelua poika on siellä saanut. Frolic vaikuttaa kuitenkin avoimelta, ihmisrakkaalta ja ystävälliseltä pojalta, joten ei onneksi vaikuta siltä että se olisi saanut kovin pahoja traumoja edellisessä kodissaan ihmisistä. 

Lyhytkarvainen ja nälkiintynyt Frolic selvisi viime talven pakkasista. Toivottavasti toista talvea ei tarvitsisi tarhalla kestää.

Viipurin koirat - Frolic 22.3. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.