Janek

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2018

1.6.2019
Janek tulee varovasti nuuskimaan kättä. Se on utelias ja ystävällinen poika, mutta aluksi tutustuminen uuteen ihmiseen vähän jännittää.

Janek päätyi Irinan tarhalle keväällä. Se oli sairastunut kennelyskään, ja sen vuoksi Janek oli pitkään vaisu ja erityishoidossa. Nyt poika on kuitenkin täysin toipunut ja valmis etsimään oman kodin.

Janek tulee hieman ujosti tekemään tuttavuutta. Se haistelee uteliaasti jalkoja ja käsiä, mutta silitykset ovat sen mielestä vielä vähän jännittäviä. Sen perusuteliaisuus on kuitenkin niin selvää, että uskomme, että uuteen omistajaan tutustuminen käy nopeasti.

Janek asuu aitauksessa, jossa on useita muita uroksia ja narttuja. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa eikä sano mitään takaisin, vaikka vanhempi uros sitä välillä komentaakin. Janek vaikuttaakin hyvin sopuisalta pojalta. Kun nostin Janekin syliin kuvaamista varten, antoi se tehdä sen kiltisti. Sylissä oleminen jännitti sitä kyllä, mutta rauhallisesti se malttoi odottaa niin kauan, että kuvat saatiin otettua.

Toivomme kovasti, että Janek löytäisi pian oman kodin. Koska se on vähän varovainen poika, on hyvin mahdollista, että tarhalla se muuttuu ajan kuluessa yhä ujommaksi. Jos Janek nyt saisi mahdollisuuden omaan kotiin ja omistajaan, reipastuisi se siellä varmasti nopeasti.

Janek ei tarhaoloissa vaikuta haukkuvaiselta koiralta. Se saattaisi soveltua myös kerrostaloon, kunhan se sijaitsee rauhallisella alueella. Reipas koirakaveri odottamassa olisi kuitenkin erinomainen asia.

Janek tuskin kasvaa enää kovasti, joten siitä jäänee sirohko keskikokoinen poika. Janek tuskin on ehtinyt asua koskaan varsinaisesti kodissa, joten sen kanssa tulee varautua siihen, että niin sisäsiisteys, yksinjääminen, hihnassa käveleminen kuin muutkin arkiset taidot vaativat ohjausta. Janek on varmasti innokas oppilas, kunhan sitä opastetaan uusiin tapoihin lempeästi ja palkitsemalla.

Viipurin koirat - Janek

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.