Heppu

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Irinan tarha, Viipuri

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Hepun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Heppu - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

11.1.2020
Kuukaudet ovat vierineet. Hepusta on kasvanut oikein ystävällinen, mukava ja välittömän oloinen nuorukainen. Heppu toivoisi kovasti poispääsyä tarhalta.

Sopuisa ja sosiaalinen Heppu on kiltti ja mutkaton poika, joka tulee hyvin toimeen asuinkavereidensa kanssa eikä Heppua näe koskaan mukana ärinöissä. Heppu pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä ja ihmettelemään tarhan ulkopuolista maailmaa.

Viipurin koirat - Heppu 9.1.2020

16.12.2019
Heppu testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

7.11.2019
Heppu on sydämellinen ja kiltti pentu. Aavistuksen ujo kulmien alta kurkistelija, joka kuitenkin pian kiinnostuu ihmisistä ja tulee tekemään tuttavuutta.

Heppu päätyi alkusyksyllä Irinan tarhalle yhdessä veljensä Hokun kanssa. Ensitapaamisella Heppua jännitti kamalasti eikä se oikein meinannut uskaltautua edes kopista ulos. Kiltisti poika kuitenkin istui sylissä, kun se lopulta saatiin napattua kiinni kuvattavaksi. Vaikutelma Hepusta oli vähän sellainen raasu. Ujo eikä oikein minkään näköinen. Ensimmäinen ajatus oli, että mikähän tämänkin pienen kohtalo tulee olemaan. Saako se koskaan kotia? Vai jääkö se tarhalle asumaan ja kasvamaan?

Heppu on sittemmin reipastunut paljon. Onneksi. Se kirmaa muiden pentujen kanssa vauhdilla aitauksen reunaan kiinni lipomaan ulkopuolella olevien vieraiden sormia. Häntä heiluu villisti ja Heppu on kamalan iloinen ihmisistä. Riehakkaammat pennut saavat Hepun pysymään taka-alalla, mutta kovin uteliaasti poika olisi tulossa haistelemaan ja tervehtimään. Hulabaloo ympärillä taitaa vain olla sille vähän liikaa. Parhaiten Heppuun saakin tutustuttua, kun sen nostaa kopin katolle. Innokkaimmat sählärit eivät ole häiritsemässä ja Heppu saa tulla rauhassa haistelemaan omaan tahtiinsa. Vaikka Heppu onkin hitusen ujo ja vähän tottumaton ihmisten käsittelyyn, hakeutuu se silti omaehtoisesti vieraiden luokse ja uteliaisuus ihmisiä kohtaan on selvästi kova. 

Heppu etsii omaa ihmistä, joka on valmis ottamaan pojan sellaisena kuin se on. Vähän ujopiimä, mutta ei kuitenkaan mikään varsinainen arkajalka. Heppu pyörii iloisena jaloissa siinä missä muutkin pennut ja turvallinen kotiympäristö saisi pojan varmasti reipastumaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti Hepun mieleen, sillä onhan se viettänyt koko tähän astisen lyhyen elämänsä muiden koirien parissa. Vaikka Hepun koti on tähän asti ollut tarha, ja niin ankea ja kamala paikka kuin se onkin asua, on se silti Hepulle se tuttu ja turvallinen ympäristö. Muutto omaan kotiin on iso muutos ja koirakaveri varmasti helpottaisi sopeutumista.

Heppu etsii tositarkoituksella motivoitunutta ja ymmärtäväistä ihmistä, joka jaksaa rauhalliseen tahtiin onnistumisista kehuen opettaa Hepulle uusia taitoja aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn. Heppu toivoo kovasti, ettei sen tarvitsisi jäädä palelemaan tarhalle koko pitkäksi talveksi vaan oma koti olisi lähempänä kuin poika osaisi edes uneksia!

Viipurin koirat - Heppu 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.