Leimu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 13 kg)
Syntymäaika: 10/2018

10.10.2019
Leimu muutti sijaiskotiin Helsinkiin odottamaan oman kodin löytymistä.

Leimun yhteyshenkilönä toimii Meri.

7.10.2019
Leimun rabiesvasta-ainetasot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

29.7.2019
Leimulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat yhtä lukuunottamatta negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

1.7.2019
Töppöjalkainen Leimu on kova tyttö viipottamaan! Leimu on ystävällinen ja kivan oloinen nuori koira, joka päätyi tarhalle alkukesällä.

Leimu on peräisin eräältä yksityiseltä tarhalta läheltä Pietaria. Irinan ystävä, joka koirat sieltä haki, pyysi tätä ottamaan koirat siksi aikaa luokseen kun hän yrittää etsiä niille koteja. Koirista kolme löysivätkin jo kodit, mutta Leimu ja Monika ovat vielä ilman koteja. Iloiset ja tappijalkaiset neidit toivovat kovasti, että onnellinen elämä Suomessa odottaisi niitä!

Kun aitaukseen astuu sisälle, saa olla tarkkana mihin jalkansa asettaa. Isojen koirien lisäksi jaloissa pyörii jos jonkinnäköistä tappijalkaa innokkaana nuuskuttelemassa lahkeita. Leimu on hyvin ilahtunut ihmisistä ja hyppelehtii joka suuntaan riemusta sekaisin. Varsinkin ensitapaamisilla Leimua silti jännittää siliteltäväksi jääminen, ja jos sellainen vahinko pääsee käymään, että rapsutukset ovat jo hyvässä vauhdissa lamaantuu tyttö jännityksestä paikoilleen. Pieni hätälirukin saattaa tulla. Leimu on kuitenkin rohkaistunut viikkojen aikana mukavasti, mutta kiinnipitotilanne ja rapsutuksille kunnolla heittäytyminen vähän vielä jännittävät sitä. Silloin Leimu jähmettyy ja heittäytyy helposti selälleen. Vaikka ihmisistä Leimu selvästi tykkääkin, käsiteltävänä olemiseen Leimu ei välttämättä ole sen kummemmin saanut edellisessä elämässään tottua. 

Leimu asuu ahtaassa ulkoaitauksessa monen muun koiran kanssa. Asuinkavereinaan sillä on niin uroksia kuin narttujakin laajalla koko-skaalalla. Muiden koirien kanssa pienehkö Leimu vaikuttaa tulevan sopuisasti toimeen eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta. Leimu on nuori koira ja ikää sillä on arviolta noin kahdeksan kuukautta. Monenmoiset metkut omistajan iloksi ja kauhuksi ovat siis vielä edessä. Leimulla tuskin on aiempaa kokemusta kotikoiranelämästä, joten tulevan omistajan on paneuduttava huolellisesti tytön sopeuttamiseen ja tarvittavien taitojen harjoitteluun. Leimun ihannekoti ei sijaitse missään ihan supervilkkaalla alueella ja reipas koirakaveri olisi kovin toivottu asia. Leimu on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Leimu 8., 23. & 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.