Rick

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 5/2014

13.11.2018
Rickille tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

25.10.2018
Rick pääsi pitkästä aikaa pois aitauksesta ja pienelle kävelylle, ja voi kuinka se nautti! 

Vain tarhan aitojen sisäpuolella asunut voi haistella, merkkailla ja ruopia sellaisella antaumuksella. Tärkeimmät nuuhkuttelutehtävät suortettuaan Rick kerkesi seurustelemaankin, ja nauttimaan rapsutuksista. Hihnassa käveleminen näytti olevan tuttu juttu, eikä Rick arastellut mitään tai ketään. Rapsutukset ja makkarat maistuivat niin nais- kuin miespuolisiltakin tarhavierailta.

Rick on mahdottoman sympaattisen oloinen koira, joka on jostain syystä jäänyt pimentoon ja joutunut odottamaan kotia aivan liian pitkään.

Viipurin koirat - Rick 13.10.2018

30.9.2017
Ihmisrakas ja sopeutuvainen Rick asettuu jalkojen juureen silitettäväksi, heti kun vierailija pysähtyy ja huomaa hurmaavan pojan.

Rick tassuttelee ihmisten vanavedessä ja sieppaa mielellään pienemmätkin hellyyden osoitukset kun niitä saa. Mikään turhan vaativainen poika Rick ei kuitenkaan ole, vaan malttaa rauhassa odottaa että rapsutteluhetki alkaa. Rickiä saa kutkuttaa, rapsuttaa ja silittää ihan rauhassa. Poika istuu ja nauttii olostaan. Toivoo varmaan mielessään ”Voi kun tämä ei koskaan loppuisi”.

Rick on ollut tarhalle saapumisensa alusta alkaen sosiaalinen ja reipas. Jotain valoisaa ja optimistista lienee pojan ajatuksissa, koska tarhauraa on kuitenkin kestänyt kolmisen vuotta. Ovatkohan Rickille niin tärkeät rapsutteluhetket osittain auttaneet jaksamaan kylmät talvet ja ankeat olot.

Vuosien aikana Rickin aitauksessa on kavereina asustellut sekä uroksia että narttuja. Sekaan on sattunut parikin narttukoiraa, jotka ovat olleet hyvinkin tomeria ja johtaneet aitauksessa tapahtuvaa elämänmenoa. Rick on sovinnolla tyytynyt osaansa, eikä ole lähtenyt haastamaan täpäköitä tyttöjä. Rick ei muutenkaan vaikuta elämän draamoja rakastavalta yksilöltä, vaan enemmänkin leppoisalta ja sopeutuvalta kaverilta. Joka mielellään kiitollisena nauttisi elämän suomista iloista rauhalliseen tyyliinsä.

Rickin olemus on tällä hetkellä hieman pullea. Koirat eivät pääse tarhaolosuhteissa useinkaan hihnalenkeille. Ainoaksi liikunnaksi jääkin usein pienen aitauksen kiertäminen. Kierros on pieni, mutta kuitenkin turvallinen. Ennen tarhalle saapumistaan Rick oli joutunut auton töytäisemäksi ja toinen takajalka oli vahingoittunut. Rick pääsi käymään eläinlääkärissä tutkimuksissa, mutta jalasta ei löytynyt mitään sellaista vaivaa, jota olisi voitu lääkärissä hoitaa. Rick nilkutteli jalkaa aikansa. Jo muutaman vuoden ajan jalka onkin näyttänyt lakanneen vaivaamasta Rickiä. Tulevan omistajan tulee kuitenkin olla tietoinen, että jalassa on ollut tapaturmainen vaiva. Ja siitä saattaa aiheutua tulevaisuudessa kuluja, vaikka jalka ei ole Rickiä haitannutkaan useampaan vuoteen.

Rickin turhankin tuhtia olemusta jalka näyttää kannattelevan hyvin. Videolla voikin nähdä kuinka Rick juoksentelee ja hyppii vierailun aikana. Rickiä tuskin kuitenkaan kannattanee varata agility harrastusta varten. Enemminkin pojasta olisi seuraa mukaville kävelyretkille kaduille ja metsiin. Rickillä on ikää vasta reilu kolme vuotta. Monet ihmisistä sanoo että koira on silloin parhaassa iässä. Ei enää pentuiän höpsötyksiä, vaan aikuistunut ja reipas koira. Rick vaikuttaakin varsin ihanalta, rauhalliselta ja hyvin ihmisrakkaalta pojalta. Jonka paikka selvästikin olisi olla kotona, jonkun onnekkaan ihmisen hyvänä kaverina.

Viipurin koirat - Rick 9.9.2017

25.8.2015
Reipas ja iloinen Rick on edelleen vailla kotia. Rick rakastaa ihmisiä koko sydämestään, ja pääsipä poika kokeilemaan elokuussa hihnassa kävelemistäkin.

Iloinen, avoin ja niin ihmisrakas Rick. Poika on joulukuusta saakka odotellut toiveikkaana, koska pääsisi sanomaan hyvästit tarhalle ja juoksemaan oman ihmisen kauan kaivattuun syleilyyn. Rick asustaa pienessä aitauksessa yhdessä monen muun nuoren koiran kanssa. Joukkoon mahtuu niin narttuja kuin uroksiakin. Monet aitauskavereista ovat vähän turhautuneita tylsään ja ikävään tarhaelämään, ja energiaa olisikin vaikka muille jakaa. Turhautuneisuus vaivaa välillä myös Rickiä, mutta selvähän se, kun nuori koira ei pääse energiaansa purkamaan.

Rick sai päiviinsä vähän vaihtelua, kun se pääsi kokeilemaan hihnassa kävelyä tarhan ulkopuolelle. Oi sitä onnea! Poika posotti innoissaan eteenpäin eikä tiennyt miten päin olisi ollut.

Onnettomuudessa vioittunut takajalka ei näytä vaivaavan Rickiä enää ja se käyttää jalkaansa hyvin. Uuden omistajan on kuitenkin hyvä varautua siihen, että onnettomuudesta on voinut jäädä joitain fyysisiä seurauksia, vaikka Rick vaikuttaakin olevan tällä hetkellä kunnossa.

Talvi lähestyy hitaasti, mutta varmasti ja Rick toivoisikin koko sydämestään, että saisi viettää sen omassa kodissa, oman rakkaan ihmisen kainalossa.

Viipurin koirat - Rick 17.11.2016

20.12.2014
Rick on sosiaalinen ja reipas poika, joka rakastaa ihmisiä. Rickin toinen takajalka on vioittunut törmäyksessä auton kanssa, joten Rick etsii omistajaa, joka on valmis kuntouttamaan poikaa.

Rick pelastettiin Irinan tarhalle loppusyksystä. Rick parka oli törmännyt autoon, ja se aristaa edelleen toista takajalkaansa. Jalka tutkittiin Viipurissa, mutta sellaista vikaa ei löytynyt, joka Viipurissa olisi pystytty hoitamaan.

Rick rakastaa ihmisiä, joten siitä tulee varmasti hyvin sosiaalinen koirakaveri jollekin mukavalle koiraihmiselle. Voi olla, ettei Rickin toinen takajalka tule koskaan kestämään kaikkein rankimpaa liikuntaa, joten Rick etsii sellaista omistajaa, joka on valmis sopeuttamaan harrastuksensa ja liikkumisensa koiran mukaan. Voi myös olla, että jalka parantuu vielä täysin, mutta ennen lopullisia arvioita Rick pitäisi saada Suomeen tutkimuksiin.

Rick varaa toisen takajalan varaan vain hiukan. Emme tiedä, mikä jalassa on vialla, joten uuden omistajan tulee varautua sen hoidattamiseen. Rick on varmasti kuitenkin tutkimusten ja hoidon arvoinen poika, sillä Rick on hyvin iloinen ja luottavainen poika. Rick on varsin sirorakenteinen, joten siitä tuskin kasvaa koskaan mitään valtavaa jättiläistä. Tällä hetkellä se on noin 50 cm korkea.

Rick vaikuttaa erittäin kultaiselta pojalta, joten kovasti toivomme, että Rick pääsisi pian Suomeen.

Viipurin koirat - Rick 25.1.2015

Viipurin koirat - Rick 3.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.