Rita

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2019

15.9.2019
Rita lähettää terveisiä sijaiskodistaan Helsingistä. Ritan kotihoitaja kertoo näin:

"Kaksi viikkoa kotihoidossa viettänyt Rita on sopeutunut kotikoiran elämään kerrostalossa yllättävänkin helposti. Sisällä Rita on hellyydenkipeä ja luottavainen tyttö, joka tykkää köllötellä kainalossa. Muutenkin Rita on melko rauhallisen oloinen pentu, vaikka toki leikit toisten koirien kanssa ovat parasta mitä viisikuinen pentu voi tietää. Yksinolot ovat sujuneet hyvin niin koirakaverin kanssa kuin ilmankin - suljetut ovet osataan tosin aukaista ja niiden takaa paljastuvat aarteet, kuten kengät ja muu lattialla lojuva irtaimisto, kannetaan talteen sängylle. Yrittipä Rita kerran siirtää jopa mattoa aarrekasaansa. Sisäsiisteyskin alkaa olla hallussa, mutta herkkänä tyttönä Ritalta tulee välillä ilo- ja hätäpissoja. Ilopissi tulee helposti silloin kun kotihoitaja tulee kotiin ja hätäpissi saattaa tulla kun talon vanhempi narttu käskee kakaraa olemaan sähläämättä.

Vaikka Rita on sisätiloissa luottavainen tuttuja ihmisiä kohtaan ja pienestä varauksellisuudesta huolimatta suhtautuu uteliaasti myös uusiin ihmisiin, ulkona se kokee muut kulkijat pelottavina. Suhteellisen rauhallisillakaan kaduilla ulkoilu ei vielä onnistu ja toistaiseksi Rita ulkoileekin pääasiassa tutuksi käyneellä metsäpolulla. Sielläkin satunnaiset vastaantulijat toki pelottavat, mutta Rita kuitenkin kykenee kohtaamisten jälkeen rentoutumaan ja jatkamaan matkaa. Siksi Rita etsiikin kotia rauhalliselta alueelta poissa taajamien vilskeestä. Myös oma piha ja koirakaveri helpottaisivat varmasti Ritan sopeutumista uuteen kotiin."

2.9.2019
Ihanaa Ritaa onnisti viimein ja se matkusti sijaiskotiin Helsinkiin harjoittelemaan kotikoiran elämää.

Ritan yhteyshenkilönä toimii Meri.

24.7.2019
Kaikki Ritalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Ritalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

Viipurin koirat - Rita 22.7.2019

12.7.2019
Pieni Rita viipottaa häntä heiluen jaloissa muiden pentujen mukana, mutta ei aivan tohdi jäädä kosketeltavaksi.

Mutta eiköhän näin kauniilla katseella pian löydykin se oma koti, jossa turhat ujostelut varmasti vaihtuvat koiranpennun ilohepuleiksi?

Neljä pahvilaatikkoon pakattua pentua, Rintintin, Rilke, Rinna ja Rita, tuotiin Olgan tarhan portille kesän alussa. Ne oli löydetty mökkialueelta Viipurin kaakkoispuolelta. Näiden suloisten pentujen ihmiskontaktit ovat jääneet ensimmäisinä elinkuukausina harmillisen harvoiksi ja ne olivatkin ensimmäisellä vierailukerralla selvästi hämmennyksissä aitaukseen astuneista ihmisistä. Sittemmin vierailijoihin on jossain määrin totuttu, mutta silti on turvallisempaa pitää pientä välimatkaa.

Arastelusta huolimatta näillä kolmikuisilla sisaruksilla on ilonpilkettä silmäkulmassa ja toive luottavaisesta suhteesta omaan ihmiseen. Sympaattisen oloinen Rita pyörii häntä heiluen vieraiden jaloissa toisten pentujen mukana. Kosketusta se kuitenkin väistää, mutta ei sitä ehdi kaikessa tohinassa sen kummemmin jäädä pohtimaan eikä karkuunkaan malta pujahtaa, joten Ritan saa helposti napattua syliin. Kun jalat eivät olekaan tukevasti maan pinnalla, alkaa pientä tyttöä vähän pelottaa. Sylissä Rita istuu jännittyneenä ja on silminnähden helpottunut, kun sylittelyhetki on ohi. Pikkuinen Rita kaipaisi pian omaan kotiin reipastumaan ja opiskelemaan kotikoiran taitoja. Aikaa ja kärsivällisyyttä se toki vaatii pienenkin, vailla kunnollista sosiaalistumista jääneen, pennun kohdalla. Alkutaipaleella kivan koirakaverin tuki ja turva olisikin tärkeää, joten Rita toivoo koirakaverillista kotia.

Viipurin koirat - Rita 9.7.2019

Viipurin koirat - Rita 27.6.2019

Viipurin koirat - Rita, Rilke & Rinna 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.