Ludwik

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2019

14.6.2019
Lidwikille lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Ludvik 8.6.2019

1.6.2019
Ludwik on ujo pieni poika. Se etsii omistajaa, joka näkee sen sympaattisuuden sen ujouden alla ja haluaa opastaa sitä tutustumaan maailmaan rauhassa.

Ludwik päätyi Irinan tarhalle talvella aivan pienenä pentuna. Se oli löytynyt talon alta, jonne sen emo oli ehtinyt synnyttämään pennut. Lilja-emo huolehti pennuistaan hyvin, ja myös se etsii kotia kauttamme.

Ludwik tulee tutustumaan kyllä, kunhan se saa tehdä sen omaan tahtiinsa. Kun välissä on turvallinen aitaverkko, tai kun siihen ei kiinnitä huomiota, tulee se pyörimään lähelle. Kuitenkin kun se huomaa, että siihen kiinnitetään huomiota ja haluttaisiin tehdä lähempää tuttavuutta, livahtaa se nopeasti kauemmas ja lopulta koppiin piiloon. Irinan kanssa Ludwik on kuitenkin kaveri ja häntä heiluen juoksee aina Irinan luo, joten uskomme, että se leimautuu omaan omistajaansa kyllä nopeasti.

Kuvaamista varten otin Ludwikin kopista syliin ja se antoi tehdä sen mukisematta. Sylissä oleminen jännitti sitä kuitenkin kovin. Kiltisti se silti poseerasi sen ajan mitä tarvitsi. Koska Ludwik on näin ujo poika, tarvitsee se ymmärtäväisen omistajan. Sellaisen, joka osaa edetä Ludwikin tahtiin eikä laita sitä väkisin kohtaamaan sellaisia asioita, jotka sitä vielä jännittävät. Kun Ludwik saa omaan tahtiinsa tutustua kaikkeen uuteen, tottuu se niihin varmasti. Se kannattaa kuitenkin muistaa, että koskaan Ludwikista ei välttämättä tule erityisen rohkeaa koiraa tai sellaista, joka juoksee innoissaan jokaisen vieraan ihmisen syliin. Mutta ei siitä tarvitse tullakaan - tärkeintä on, että se löytää oman omistajan ja perheen, joihin se voi luottaa jännittämättä.

Ludwik on pentu, joka on kasvanut koko ikänsä muualla kuin kodissa. Siksi se varmasti tulee ihmettelemään sisätiloja, ovissa kulkemista, rappusia, ylipäätään sitä, ettei sisälle ole soveliasta tehdä tarpeitaan. Hihnaa Ludwik ei ole koskaan nähnytkään, joten siinäkin kulkeminen tulee aloittaa aakkosten alusta. Ulkomaailmassakin tulee vastaan melkoinen määrä asioita, joista Ludwikilla ei vielä ole aavistustakaan. Ja niihin kaikkiin sen tulisi saada rauhallisesti tottua. Mutta Ludwik vaikuttaa niin sympaattiselta ja kiltiltä pojalta, että uskomme, että sen sisällä piilevä timantti tulee hioutumaan esille ajan kanssa. Kunhan vain se oikea ihminen Ludwikin elämään löytyy.

Ludwik etsii kotia rauhalliselta alueelta. Kodissa tulisi olla reipas koirakaveri odottamassa. Ludwikin emo Lilja on pienehkö, mutta oletamme, että Ludwikista kasvaa emoaan hieman suurempi. Jättiläiseksi se ei kuitenkaan varmasti venähdä, vaan jäänee sopivan keskikokoiseksi pojaksi.

Viipurin koirat - Ludwik

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.